Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Masuvauvamuskarissa lauletaan ja soitetaan masuasukille - lyhytkurssi Harjulan kansalaisopistolla

Tutkimusten mukaan sikiö kuulee äidin puheen ja musiikin jo mahassa ollessaan, ja muistaa sille lauletut laulut. Kuva: Colourbox

Vauvamuskareista kiinnostuneita saattaa ilahduttaa tieto, että Harjulan kansalaisopistolla Lahdessa järjestetään syksyllä masuvauvamuskari lyhytkurssina. Kurssia vetävä musiikin maisteri Emilia Marjanen kertoo, että masuvauvamuskarin idea on laulaa lapselle jo tämän ollessa vielä mahassa ja edelleen lapsen synnyttyä.

Sikiön kuuloaisti alkaa kehittyä raskausviikolla 20, ja tutkimusten perusteella tiedetään, että vauva tunnistaa laulut, joita hänelle on laulettu sikiövaiheessa.

– Tutut laulut rauhoittavat vauvaa, ja laulaminen vahvistaa äidin ja lapsen välistä vuorovaikutusta. Kurssi ei siis ole tavoitekeskeinen, että tässä oltaisiin luomassa tulevia sinfoniaorkesterin soittajia. Masuvauvamuskariin tulevienkaan ei tarvitse osata laulaa, Marjanen kertoo.

Kurssilla lauletaan kehtolauluja ja soitetaan kanteletta, ja myös kurssille osallistuvat saavat ehdottaa mieluisia lauluja laulettavaksi. Kurssikertoja on vain kaksi, mutta Marjasen mukaan toiveissa olisi muodostaa kurssilaisista vauvamuskariryhmä myöhemmin keväällä.

– Kurssin yksi tavoite on ylläpitää suomalaista kansanlauluperinnettä. Soitamme kaulanauhan varassa roikkuvaa kanteletta, joka lepää juuri sopivasti vatsan päällä. Kanteleella saa soitettua sopivia korkeita sointuja, jotka mahassa oleva vauvakin kuulee.

Masuvauvamuskari Harjulan kansalaisopistolla viikoilla 41 & 42.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi