Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahdessa tankanneet ihmeissään: "Eipä ole koskaan tullut vastaan valehtelevaa mittaria"

Huoltoasemien pitää lain mukaan tarkastuttaa polttoainemittarinsa joka toinen vuosi. Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari

Ainakin maanantaina Kariston Nesteellä Lahdessa liikkui luottavaisia tankkaajia. Kukaan Etelä-Suomen Sanomien haastattelemista matkaajista ei ollut kuullutkaan sellaisesta, että tankkauspisteen mittari näyttäisi omiaan tai että kuluttajaa yritettäisiin huijata.

ESS sai yhteydenoton lukijalta, joka oli tankannut Lahden Kivistönmäen Shellillä. Asiakas oli tankannut polttoainetta bensakanisterin mukaan vajaat 18 litraa, mutta mittari näytti tankatun polttoaineen määräksi 20 litraa.

Keimo Rasikannas Kuva: Elena Liseytseva

Karistossa asioinut lahtelainen Keimo Rasikannas kertoi tankkaavansa aina saman firman asemalla, koska pitää kyseistä yritystä luotettavana.

– Joskus nuorempana, kun ei ollut rahaa, tuli oltua tarkempi bensapumpulla. Että mitä se mittari nyt näyttää. Nykyään tankkaan yrityksen kortilla, enkä ole koskaan epäillyt, etteivätkö lukemat pitäisi paikkaansa, hän sanoo.

Heikki Kultanen Kuva: Elena Liseytseva

Heikki Kultanen Lahdesta kertoi, että hänen ainoa tankkaukseen liittyvä kommelluksensa on se, kun maksukortti jäi koneeseen tankkauksen yhteydessä. Tilanteesta selvittiin käyttämällä toista maksukorttia.

– Eipä ole koskaan tullut vastaan valehtelevaa mittaria. Luotan niihin, sillä kyllähän mittareita tarkistetaan ja valvotaan, Kultanen sanoo.

Katariina Velling Kuva: Elena Liseytseva

Heinolalainen Katariina Velling ei ole tuttaviltaankaan kuullut, että joku olisi havainnut mittarin näyttävän omiaan.

– En ole koskaan tarkistanut, pitääkö mittarilukema paikkansa. Enkä ole kuullut kenestäkään, jota olisi yritetty huiputtaa tankatessa. Vaikka tankkaan mielelläni halvempaa bensaa, ei se nyt ihan eurolleen ole.

Jaakko Vehanen Kuva: Elena Liseytseva

Jaakko Vehanen oli ajellut Espoosta Lahteen vuokratulla moottoripyörällä. Hän kertoi tankkaavansa sen, mitä tarvitsee, eikä esimerkiksi bensan hintaa tule juuri mietittyä. Huijaavat mittarit eivät ole edes käyneet mielessä.

– En ole ikinä edes ajatellut tuollaista asiaa eli ilmeisesti luotan mittareihin. Yleensä liikun autolla, nyt olen liikkeellä vuokratulla moottoripyörällä, mutten koskaan tarkista, mitä tankkiin todella menee, Vehanen kertoo.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Luotatko bensamittareihin?
Luotatko bensamittareihin?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi