Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Poliisi keräsi rahaa lapsille melomalla Lahdesta Jyväskylään - "Samat rakot olivat jo Vääksyssä"

Matkaa oli 160 kilometriä ja sen taittaminen vei 32 tuntia.

Tuomas Pelkonen meloi 160 kilometriä Lahdesta Jyväskylään. Taustalla oleva Pauli Heikkinen liittyi maalisuoralle mukaan. Kuva: Tiina Mutila

Uimarannalla odottivat kukat ja maaliplakaatti, kun noin 160 kilometriä Lahdesta Jyväskylään melonut Tuomas Pelkonen saapui rantaan. Edes käsien rakot tai pakottavat päkiät eivät pysäyttäneet 38-vuotias Vantaalta kotoisin olevaa rikoskomisariota.

– Nämä samat rakot olivat jo Vääksyssä, nyt vasta alkaa kirvelemään kättä, Pelkonen esitteli käsiään maalissa.

Pelkonen kertoi, että tempauksen ideana oli haastaa itseään ja samalla kerätä rahaa lasten hyväksi. Tänä vuonna lahjoitukset menevät Sairaalaklovneille ja Pienperheyhdistyksen mieskaveritoiminnalle. Pelkonen on nimittäin aiemminkin urheillut hyväntekeväisyys mielessään.

Vuonna 2013 hän pyöräili Uuden Lastensairaalan hyväksi ja vuonna 2015 keräsi juoksemalla rahaa Hyvinkään ampumistapauksessa haavoittuneen kollegan puolesta.

– Tällaiset rupeamat ovat itselleni fyysinen ja psyykkinen haaste. Jo vuonna 2015 aloin tätä melontaa suunnittelemaan ja nyt sen sitten toteutin, Pelkonen kertoi.

Viimeiset kilometrit Pelkosen kanssa matkasi jyväskyläläinen melonta-aktiivi Pauli Heikkinen, joka 1990-luvulla meloi Päijänteen päästä päähän.

– Lähestyin netissä Paulia neuvojen toivossa, että miten matkasta selvitään. Pauli sitten ohjeisti ja totesi, että voisi liittyä maalisuoralle seuraksi, Pelkonen

Matka vei 32 tuntia

Lahdesta lauantaina kello 9 lähtenyt ja sunnuntaina Jyväskylään kello 16.55 rantautunut Pelkonen oli tyytyväinen suoritukseensa. Matkan varrella yllättänyt ukkosmyräkkä pakotti hetkellisesti rantautumaan.

– Tuli niin pimeää, ettei nähnyt aaltoja, vaikka meillä oli valot eteen ja taakse. Rantautuminen vei kaksi tuntia ja siksi myöhästyin 30 tunnin tavoiteajasta, mutta alle 32 tuntia siihen lopulta meni, Pelkonen sanoi.

Pelkonen kertoi ottaneensa maanantain vapaaksi töistä, koska seuraavana päivänä saattaa kroppa olla todella kipeänä.

– Olen herännyt lauantaina kello 7, niin nyt haluaisin vain nukkumaan. En ainakaan aio ajaa kotiin, Pelkonen kertoi suunnitelmistaan suorituksen jälkeen.

Lue myös: Köyhyys ei näy välttämättä ulospäin – lapset voivat jäädä ilman iltaruokaa, vaikka asiat vaikuttavat muuten olevan kunnossa
 
Riku Porvari
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi