Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Miksi Teivaan satamassa ei saa pysäköidä pakettiautolla? "Aiomme selvittää, mikä tässä rajauksessa on taustalla"

Jalkarannantien suuntainen parkkialue Teivaan satamassa on rajattu liikennemerkin lisäkilvellä vain henkilöautoille. Kuva: Nina Räty

Teivaan sataman parkkipaikalla Lahdessa oli viime viikon lopulla jaettu 50 euron pysäköintivirhemaksuja kaikkiin pysäköityihin pakettiautoihin. ESS:n lukija kertoi, että parinkymmenen ruudun parkkialue onkin lisäkilvellä varattu vain henkilöautoille, mutta parkkisakkoja ei ole aiempina vuosina annettu pakettiautoille.

– On aika outoa, että kaupunki vuokraa venepaikkoja, mutta satamaan ei saisi pysäköidä pakettiautolla. Sehän voi olla monen perheen ainut auto, lukija ihmettelee.

Satamassa on myös pieni kaikille avoin parkkialue, mutta siinä saa pysäköidä vain 24 tuntia, mikä ei riitä pidemmälle mökki- tai veneilyreissulle.

Miksi Teivaan satamassa ei saa pysäköidä pakettiautolla, satamapäällikkö Päivi Hämäläinen?

Sain juuri puhelun yhdeltä asiakkaalta ja olen yhtä yllättynyt kuin hänkin. En tiedä, mitä kaupungin liikennesuunnittelija on ajatellut tässä. Se on vanha liikennemerkki, mutta en ole aiemmin kiinnittänyt siihen huomiota. Voisiko liittyä siihen, että pysäköinninvalvojat ovat vaihtuneet? Kaupungin pysäköinninvalvonta hoitaa myös satama-alueen.

Onko pysäköinti muuttunut Teivaan satamassa, kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Jukka Lindfors?

Ei ole muuttunut. Se henkilöauto-lisäkilpi on ollut paikallaan jo ainakin kymmenen vuotta. Tarkistin, että siinä on kyllä sakotettu aiemminkin, mutta ehkä kesälomien aikaan ei olla käyty niin usein. Olen saanut yhden palautteen ja muut ovat todennäköisesti vain maksaneet parkkisakkonsa.

Miksi pakettiautot on rajattu pois Teivaan sataman parkkipaikalta?

En osaa sanoa. Ajattelimme nyt selvittää, mikä tässä rajauksessa on taustalla. Asiasta ehkä tietävä henkilö palaa lomalta ensi viikolla. Selvitämme, onko rajaus syytä pitää sellaisena vai voiko sen poistaa. Tuollainen rajaus vain henkilöautoille on harvoin käytetty ja joku syy siinä on aikoinaan ollut. Se saattaisi liittyä siihen, että parkkipaikalla on ollut leiriytymistä asuntoautoilla. Mutta tämä on vain spekulaatiota.

Mihin pakettiautolla saapuva veneilijä voi nyt pysäköidä, jos haluaa olla reissussa yli vuorokauden?

Pikku-Veskun hiekkakentällä voi pysäköidä, siellä ei ole aikarajoitusta. Rullakadulla on vain 8 tunnin kiekkopaikkoja. Mutta lähistöllä on aika paljon pysäköintiä, esimerkiksi Fellmanninpuiston ympärillä.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi