Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Essi Koskinen ohjasi autoja Lahden keskustan tulvien aikana, kaupunki palkitsi hänet – "Ihmisten välinpitämättömyys ihmetytti"

Kaupungin edustaja Pasi Leppäaho ojensi Essi Koskiselle lahjakortin elektroniikkaliike Poweriin hyvästä teosta. Koskisen puhelin oli aiemmin kesällä uponnut järveen, joten lahjakortti tuli tarpeeseen. Kuva: Mirja Hussain

Lahtelainen Essi Koskinen palkittiin torstaina hyvästä toiminnastaan autoilijoiden ja viranomaisten hyväksi Lahden keskustassa tapahtuneiden tulvien aikana. Koskinen sattui paikalle, kun Paavolan kadut alkoivat lainehtia. Hän ohjasi autoja välttämään tulva-aluetta apunaan hinausauton kuljettajalta saatu varoituskolmio.

– Huomasin, että autoja jäi jumiin veden keskelle ja päätin tarttua toimeen. Ihmisten välinpitämättömyys ihmetytti, Koskinen kertoo.

Essi Koskinen ohjasi vapaaehtosesti liikennettä keskiviikkona tulvineessa Paavolassa. Kuva: Mirja Hussain

Hinausauton kuljettaja Kari Feodorow oli huojentunut kaupunkilaisen toimeliaisuudesta.

– Sellaista maalaisjärjen käyttöä toivoisi ihmisiltä enemmänkin, että uskallettaisiin puuttua jos huomataan ongelmia, Feodorow pohtii.

Koskisen somepäivitys keräsi tuhansia tykkäyksiä

Lahden kaupungin katupäällikkö Mika Lastikka huomasi Koskisen hienon teon Facebookin Lahti-ryhmästä. Vyötäröä myöten vedessä kahlannut Koskinen herätti sosiaalisessa mediassa ilahtunutta keskustelua ja keräsi yli 2000 tykkäystä.

Katupäällikkö päätti palkita hyväntekijän. Lahden katujen ylläpitovalvoja Pasi Leppäaho luovutti lahjakortti-palkinnon torstaina tulvapaikalla.

Kauppakatu tuli keskiviikkona. Vettä oli kadulla pahimmillaan jopa metrin verran. Kuva: Mirja Hussain

– Tämä tuntuu häkellyttävältä, koska toimin keskiviikkona vain vaistoni mukaan, Koskinen pohtii liikuttuneena.

Leppäahon mukaan Lahden kaupunki halusi kiittää Koskista, kun resurssit eivät riittäneet katujen sulkemiseen nopeasti. Hän korostaa, että ohikulkijoiden ei ole tarkoituksenmukaista mennä kaduille pyörimään, mutta tässä tapauksessa siitä oli suuri apu.

– Olisihan siinä voinut sattua, jos olisin törmännyt kaivonkanteen, mutta onneksi ei käynyt mitään. Parasta oli, kun autoilijat näyttivät peukkua ja säästyivät vahingoilta, Koskinen iloitsee.

Helmi Hämäläinen
helmi.hamalainen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi