Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtaja pyrkii eduskuntavaaliehdokkaaksi: "Kovasti puolueen puolelta on ehdolle pyydetty"

"Minulla on oma selkeä polku, eikä se ole riippuvainen kenenkään muun ehdokkuudesta", Kristiina Hämäläinen (kok.) kuittaa puheet hollolalaisen ex-hiihtäjän Aino-Kaisa Saarisen mahdollisesta ehdokkuudesta.

Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen (kok.) pyrkii eduskuntavaaliehdokkaaksi. Hämeen kokoomus täydentää ehdokaslistaansa syyskuussa. Kuva: Katja Luoma

Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen (kok.) tavoittelee eduskuntavaaliehdokkuutta ensi kevään vaaleissa.

Tähän mennessä Hämeen kokoomus on nimennyt kuusi ehdokasta. Hämäläisen ehdokkuutta voi pitää melko varmana, vaikka virallisesti kokoomus nimeää lisää ehdokkaita vasta syksyllä. Hämäläinen sanoo, ettei hänelle ole ehdokkuutta suoraan luvattu.

– Mitään lupauksia ei ole olemassa, mutta kovasti puolueen puolelta on ehdolle pyydetty.

Hämäläinen oli ehdolla edellisissä eduskuntavaaleissa keväällä 2015. Tuolloin hän sai vajaat 2 600 ääntä jääden kansanedustajan paikasta reilun 3 100 äänen päähän.

Mitään lupauksia ei ole olemassa, mutta kovasti puolueen puolelta on ehdolle pyydetty. Eduskuntavaaliehdokkaaksi pyrkivä Kristiina Hämäläinen (kok.)

Kevään 2017 kuntavaaleissa Hämäläinen oli Hollolan ääniharava yli 400 äänellä.

Hämäläinen on toiminut Hollolan kunnanvaltuutettuna vuodesta 2013 ja kunnanhallituksen puheenjohtajana kesästä 2017. Päijät-Hämeen maakuntahallituksen varapuheenjohtajana hän aloitti niin ikään viime kesänä. Kokoomuksen puoluevaltuustoon hän on kuulunut vuodesta 2016.

40-vuotias Hämäläinen on koulutukseltaan sairaanhoitaja (YAMK). Hämäläinen on työskennellyt pitkään Päijät-Hämeen keskussairaalassa anestesiahoitajana. Vuodesta 2013 saakka hän on ollut vapautettuna anestesiahoitajan toimesta päätoimisen työsuojeluvaltuutetun pestin vuoksi.

Hämäläisen mielestä hän sopisi ammattitaustansa takia hyvin kokoomuksen eduskuntaryhmään. Sote työllistää eduskuntaa tulevallakin vaalikaudella, tapahtuipa nykyisen kauden aikana lopulta mitä tahansa, hän sanoo.

– Kokoomuksen eduskuntaryhmään tarvitaan ihmisiä, joilla on tuoretta käytännön kokemusta sote-kentältä. Jossain vaiheessa ajattelin, ettei sote ole enää ensi kaudella ajankohtainen, mutta kyllä se näyttää olevan.

Jokinen pohtii, Rahkonen pyrkii, mitä tekee Saarinen?

Istuvista Hämeen kokoomuksen kansanedustajista ehdolle lähtevät ainakin loppilainen Timo Heinonen ja forssalainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Heidän lisäkseen ehdolle on jo nimetty kaksi lahtelaista kaupunginvaltuutettua, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau sekä teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Francis McCarron. Lisäksi ehdolla ovat hämeenlinnalainen Helena Lehkonen ja janakkalalainen Marko Ahtiainen.

Kolmas Hämeen kokoomuslainen kansanedustaja, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen pohtii vielä jatkoaikeitaan.

Hämäläisen lisäksi kiinnostuksensa ehdokkaaksi asettumisesta on ilmaissut Lahden kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Hannu Rahkonen.

Kokoomuksen tiedetään havitelleen keväällä hiihtouransa päättänyttä, Hämäläisen tavoin hollolalaista Aino-Kaisa Saarista ehdolle ensi kevään vaaleihin. Hämäläinen sanoo, etteivät puheet Saarisen mahdollisesta ehdokkuudesta ole vaikuttaneet hänen pohdintoihinsa.

– Minulla on oma selkeä polku, eikä se ole riippuvainen kenenkään muun ehdokkuudesta. Vaaleihin ja politiikkaan kuuluvat aina mitä ihmeellisemmät huhut ja spekulaatiot, mutta eipä niistä kannata itse välittää. Varmaan eräänlainen mylly alkaa syksyn aikana kiihtyä, kun asetelmat alkavat selvitä.

Saarinen kertoi viimeksi heinäkuun alussa ESS:lle, ettei ole sopinut ehdokkuudesta mitään minkään puolueen kanssa.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi