Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ranch Clubin isäntä aikoo pistää Niemeen vipinää – "Odotan kovasti sitä, kun kaupunki rakentaa kävelysillan Ruoriniemestä Niemeen"

Vierasvenesataman ja ravintolan lisäksi rantaan on luvassa elävää musiikkia.

Reijo Valkama eli Paimelan autoparoni avasi kesän alussa myös Niemen sataman ravintolan. Tarkoituksena on piristää venesataman toimintaa. Kuva: Aku Isotalo

Ensin oli autokauppa, sitten tuli ravintola. Sitten toinen ravintola ja vielä kolmas. Siinä lyhykäisyydessään Fazerin entisen leipomopäällikön uusi urakehitys. Reijo Valkama pyörittää vaimonsa Janika Taljan kanssa yritysrypästä, jonka uusin osa on Niemen satamaan avattu Ranch Club.

– Kiersin 15 vuotta kaupungista toiseen Fazerin leipomopäällikön hommissa, mutta sitten aloin harrastaa autokauppaa ja perustin Paimelan Paronin eli jenkkiautoihin erikoistuneen autokaupan. Kuusi ja puoli vuotta sitten avasimme kauppakeskus Sykkeeseen Pancho Villa -ravintolan ja samaan paikkaan tilausravintola Paronin saluunan.

Seuraava valtaus oli entinen Körri eli huoltoasema ja ravintola Asikkalan tien varrella. Nyt siinä toimii Route 24, texastyyppinen barbequeravintola ja huoltoasema sekä näinä päivinä harvinainen huoltokorjaamo.

– Routessa meillä on oma leipomo ja pub, yrittäjä lisää.

Tänä keväänä jonon jatkoksi liitettiin Lahdessa Niemen satamassa toimiva Ranch Club.

– Tässä on ollut ennen ravintolatoimintaa, mutta ei muutamaan vuoteen. Me avasimme ravintolan ja Gulfin polttoainejakelun sekä vastaamme myös vierasvenesataman toiminnasta, Reijo Valkama luettelee.

Ravintola tarjoaa kotiruokatyyppistä lounasta päiväsaikaan, lisäksi tilauslistalla on pizzoja, burgereita ja salaatteja, joista voi koota mieleisensä.

Lounaslista on miehekkään tukeva, mutta miehekätä on myös suurin osa lounasajan asiakaskunnasta. Musa ei soi, ja kalustus on vielä kaurismäkeläisen niukkaa.

– Ravintola laitettiin pystyyn aika nopealla tempolla, yrittäjä tiivistää.

Kahvi tulee naapurista, sillä viereisessä hallissa toimii Kahiwan kahvinpaahtimo. Ranchilla on myös oma olut, tehty Asikkalassa Kanavan panimolla.

Ei lokkeja

Ravintola vastaa myös Niemen vierassatamasta. Kuva: Aku Isotalo

Terassikelien aikaan tilaa on valtavasti ja erona Vesijärven satamassa ruokailuun on se, etteivät lokit ahdistele ruokailijaa. Niitä ei ole paikalla kyttäämässä yhtään. Yksi lentää ohi, mutta sekin taitaa olla matkalla toiseen satamaan.

– Tämä on kyllä hienolla paikalla. Vaikka nyt on hiljaista, niin tarkoituksenahan on kehittää ja piristää Niemen satamaa, ei kuihduttaa sitä. Odotan kovasti sitä, kun kaupunki rakentaa kävelysillan Ruoriniemestä Niemeen.

Kun talvi tulee ja maisema ei enää ole yhtä kutsuva kuin upeana kesäpäivänä, Niemessäkin tapahtuu. Ravintolan yhteyteen on remontoitu tapahtumasali, jonne on luvassa niin elävää musiikkia kuin karaokeakin.

– Keikat ovat vähän eri genreille, meillä on tulossa niin tanssimusiikkia kuin rokkia ja bluesiakin.

Isäntä lupailee myös karaokea, jota Route 24 tarjoaa jo säännöllisesti. Hän itse käy mielellään myös laulamassa.

– Mulla on usein avausbiisinä se Suuret setelit, yrittäjä nauraa.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi