Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Uimarit yllättyivät maauimalan ennenaikaisesta sulkeutumisesta – "Mitäpä Lahti ei tekisi Cheekin eteen"

Cheekin konserttijärjestelyistä johtuva maauimalan sulkemisen aikaistaminen tuli yllätyksenä myös kaupungin liikuntatoimelle.

Inna Berg ja Niina Ahlfors kertovat käyvänsä rannoilla maauimalaa enemmän. Heitä uimalan sulkeutuminen ennenaikojaan ei harmita. Kuva: Ruska Paronen

Lahden maauimalassa kesäpäivästä nauttivat uimarit ja auringonpalvojat ottivat uutiset uimalan ennenaikaisesta sulkeutumisesta pääsääntöisesti ymmärtäväisinä.

– Mitäpä Lahti ei tekisi Cheekin eteen, sanoo Iina Pyysing, mutta tuumaa, ettei maauimalan aikaisempi sulkeutuminen häntä juurikaan harmita.

Samaa sanoo vieressä makoileva Kimmo Hänninen.

– Käyn muutenkin rannoilla enemmän.

Vesimelonia huovan päällä nautiskelevat Niina Ahlfors ja Inna Berg eivät hekään ole harmissaan maauimalan sulkeutumisesta konserttirakentamisen vuoksi.

Maauimalassa oli keskiviikkona paljon auringonpalvojia ja uimareita. Kuva: Ruska Paronen

– Oikeastaan enemmän mietityttää se, että miksi maauimala ylipäätään menee niin aikaisin kiinni. Miksei maauimala voisi avautua jo aikaisemmin toukokuussa ja mennä kiinni vasta elokuun lopulla, Ahlfors pohtii.

Lastenlastenlastensa kanssa maauimalassa päivää viettävä Sinikka Loihuranta on myös sitä mieltä, että maauimalan aukioloja voisi pidentää. Lisäksi viimeaikaisten sinileväuutisten valossa Loihuranta harmittelee, kun kaupungin ainoa uima-allas suljetaan.

Lue myös: Cheekin konserttiyleisöä varoitellaan jo massiivisista ruuhkista – Lahden MM-kisojen kilometrien jonojen ei haluta toistuvan
 

– Helteidenkin on luvattu jatkuvan pitkään, mutta minne voi mennä uimaan lasten kanssa, jos uimarannoilla on sinilevää, hän sanoo.

Uutiset Cheekin uran päätöskonsertista tulevat täytenä yllätyksenä Loihurannan seurassa olevalle 10-vuotiaalle Illalle, joka tunnustaa artistin kuuluvan omiin suosikkeihinsa.

– Olen järkyttynyt, sanoo nuori fani.

Maauimalan kioski menee myös kiinni

Maauimalan lippuluukulla ja Ravintola Voiton alakerrassa sijaitsevassa kahvilassa häärivä Noora Tauren sanoo, ettei hänkään ole työaikanaan sadatteluja asiasta kuullut.

– Varmaan viikon mittaan palautetta kertyy enemmän, kun tieto asiasta leviää, hän arvelee.

Kioski menee myös kiinni maauimalan yhteydessä. Kuntosali ja saunat pysyvät auki aina 12.8. asti. Tauren sanoo, ettei hän ole pulassa työnsä kanssa, sillä hän työskentelee myös kahvilan yläpuolella olevassa ravintolassa.

– Hätää ei ole, Tauren tuumaa.

Reijo Lukkarinen ei niele päätöstä altaiden ennenaikaisemmasta sulkemisesta. Uutiset Lukkarinen näki lippuluukun edessä olevasta kyltistä. Kuva: Ruska Paronen

Vaikka palaute onkin pääasiassa maltillista, kaikki eivät ole yhtä suopeita uutisten suhteen. Lahtelainen Reijo Lukkari sanoo olevansa erittäin harmistunut. Hän käy maauimalassa lähes päivittäin.

– Voi hemmetti. Ei todellakaan ole mieluinen yllätys. Kyllä ärsyttää, hän sanoo.

Lukkarin mielestä Cheekin konsertti olisi alun perinkin pitänyt järjestää Mukkulassa sijaitsevassa tapahtumapuistossa, kuten Lahden muutkin kesän aikana järjestetyt suuret ulkoilmakonsertit.

– Törkeää suorastaan, hän summaa.

Mäkihyppääjät ja uimaseurat pöllämystyneinä uutisista

Maauimalan aikaisempi sulkeutuminen vaikuttaa myös kesän viimeiseen uimakouluun, josta jää pitämättä muutama päivä. Kaupunginjohtaja Mika Mäkinen sanoo, että uimakoululle yritetään etsiä vaihtoehtoista paikkaa esimerkiksi ensi viikon alussa huoltotauoltaan aukeavasta Saksalan uimahallista.

Maauimalassa poikansa Vilhon uimakoulua katselevalle Marja Leppäselle uimakoulun mahdollinen loppuminen ennen aikojaan tulee täytenä yllätyksenä. Kymmenen päivää kestäneen uimakoulun olisi tarkoitus jatkua vielä seuraavan viikon loppuun saakka.

– Jos koulu jatkuu siirtotiloissa, niin hyvä, menemme tietysti sinne, mutta ei tämä aiheuta suurta vahinkoa meidän perheellemme, Leppänen sanoo.

Marja Leppänen ottaa uutiset uimalan sulkeutumisesta ymmärtäväisenä, vaikka oman pojan uimakoulu saattaakin keskeytyä. Kuva: Ruska Paronen

Myös uimaseurojen harjoitukset katkeavat maauimalan sulkeutumisen myötä. Urheilijoille samanlaista pitkänmatkan allasta, joka maauimalassa on, ei Lahdesta ole tarjolla. Mäkinen ei osaa sanoa, miten uimaseurat järjestävät harjoituksensa.

Konserttijärjestelyjen takia myöskään mäkihyppääjien harjoituskausi ei pääse alkamaan ajallaan. Konsertin rakentaminen vaikuttaa lisäksi elokuulle ajoitettuihin Kesämäen SM-kisoihin.

Lahden Hiihtoseuran toiminnanjohtajalle Erkki Raidalle uutiset maauimalan sulkemisen aikaistumisesta tulivat täysin yllätyksenä. Mäkihyppyjaosto oli jo pitkään puuhannut tulevia Kesämäen SM-kisoja. Päätös tuli yllätyksenä myös kaupungin liikuntatoimelle

– Aika pöllämystyneinä vastaanotimme ilmoituksen. Tällä hetkellä käynnissä on keskustelut liikuntatoimen kanssa aikatauluikkunasta, eli siitä, onko kilpailut mahdollista järjestää sittenkin. Vielä emme tiedä, voidaanko vai pitääkö kisat siirtää. Paikan löytäminen on tosin vaikeaa, sillä mäkihypyn lisäksi mukana on yhdistetty, eli myös hiihdon olisi onnistuttava, sanoo Raita.

Jäähyväiskonsertti

Maauimalasta keikkapaikaksi

Lahtelaisen rap-artistin Cheekin uran viimeiset konsertit järjestetään Lahden mäkimontussa 24. ja 25. elokuuta.

Konsertit myytiin loppuun alle 15 minuutissa viime marraskuussa. Molempiin konsertteihin odotetaan 30 000 hengen yleisöä.

Cheekin konsertin ajalta myös lahtelaiset hotellit ovat olleet loppuunmyytyjä viime marraskuusta lähtien.

Cheekin artistihistorian suurin keikka oli Helsingin olympiastadionilla vuonna 2014, jolloin kahtena päivänä järjestetty konsertti houkutteli yleisöön molempina päivinä 40 000 katsojaa.

Mäkimontussa on järjestetty iso konsertti viimeksi vuonna 1991, kun yhdysvaltalainen New Kids on the Block poikabändi keräsi 32 000 fania hyppyrimäen alastulorinteeseen.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi