Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Isoja liikennejärjestelyjä Lahden eteläisen kehätien rakentamisen takia - katso tästä, mikä muuttuu

Kuva: Kati Eloranta

Lahden eteläisen kehätien työmaa muuttaa liikennejärjestelyjä maanantaista 23. heinäkuuta lähtien, tiedottaa Liikennevirasto.

Muutoksia on pitkin rakenteilla olevan tien linjaa Launeella, Okeroisissa ja Patomäessä, mutta ne ulottuvat myös valtatie neljälle. Launeella esimerkiksi suljetaan liikenteeltä Luhdantaustankatu ja Apilakatu, ja valtatie neljällä on Kujalan kohdalla alennettu nopeusrajoitus.

Eniten on muutoksia on Launeella Apilakadun, Uudenmaankadun ja Launeenkadun risteyksessä ja sen läheisyydessä. Kartasta näkee tarkemmin, millaisia muutoksia työt aiheuttavat jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Alle on listattu suurimmat muutokset, joita tien rakentaminen tuo ensi viikosta lähtien.

Liikenne lyhyelle kiertotielle Okeroisissa

Okeroisten eritasoliittymän kohdalla Ala-Okeroistentien liikenne ohjataan lyhyelle kiertotielle nykyisen tien itäpuolelle. Liikenneviraston mukaan järjestely ei aiheuta merkittävää haittaa liikenteelle.

Pontitustyöt käynnistyvät Patomäessä

Patomäessä aloitetaan tunnelin länsipään kaivannon tuentatyöt. Pontitus kestää seuraavat neljä kuukautta ja ne aiheuttavat melua lähiympäristöön. Liikenneviraston mukaan lähialueen asukkaille on jaettu asiasta tiedotteet jo aiemmin tässä kuussa.

Lue myös: "Voit olla mitä vaan, mutta auta armias, jos olet leuhka" – Jari Parkkonen tuntee hyvin päijäthämäläisen sielunmaiseman
 

Luhdantaustankatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä

Luhdantaustankatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä maanantaina 23. heinäkuuta. Lähimmät korvaavat reitit ajoneuvoille ovat Porvoonjoentie ja Uudenmaankatu.

Kevyelle liikenteelle on käytössä kiertotie Luhdantaustankadun itäpuolella. Kevyen liikenteen kiertotie näkyy myös juttuun liitetyssä kartassa.

Apilakatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä

Apilakatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä torstaina 26. heinäkuuta. Ajoneuvoliikenne siirtyy Uudenmaankadulle. Kevyelle liikenteelle rakennetaan kiertotie työmaan ohitse. Etelän suunnasta katsottuna kiertotie kulkee Apilakadulta uuden rakennettavan Orvokkitien suuntaisesti Launeen parakkikoululle, josta se jatkaa tulevan kehätien alitse työnaikaista alikulkua pitkin ja edelleen Apilakadulle. Tämäkin kevyen liikenteen kiertotie näkyy tarkemmin jutun kartassa.

Valtatielle 4 alennettu nopeusrajoitus

Kujalan eritasoliittymän rakentamisen aloittamiseen liittyvät liikennejärjestelyt käynnistyvät maanantaista 30. heinäkuuta lähtien. Valtatien ylittävien siltojen ja tien kolmansien kaistojen rakentaminen aiheuttavat työnaikaisia liikennejärjestelyjä. Valtatie neljän nopeusrajoitus alennetaan 60 kilometriin tunnissa noin kahden kilometrin matkalta. Liikennevirasto arvioi, että liikennejärjestelyistä aiheutuu muutaman minuutin matka-aikojen pidentymistä.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi