Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Liveseuranta tarkasteli Summer Upin menoa lauantaina - näin pääpäivä eteni

Ilta-auringon loisteessa esiintynyt Pikku G sai yleisön heti mukaansa. Vanhat biisit laulettiin ulkomuistista mukana. Kuva: Aku Isotalo

Summer Up -musiikkifestivaali jatkui lauantaina Mukkulan tapahtumapuistossa. Alueen portit aukesivat kello 13 ja ensimmäinen esiintyjä aloitti kello 14.

Etelä-Suomen Sanomien toimittaja Alina Mäkynen seurasi livenä paikanpäällä, millaisissa tunnelmissa Summer Up lauantaina oikein sujui. Katso myös ESS:n Instagram-päivitykset tapahtumasta.

Seuranta:

21.53 Illan toiseksi viimeinen esiintyjä JVG aloittaa keikkansa. Osa ihmisistä juoksee toiselta lavalta paikalle. Loppuillasta esiintymisvuorossa on Cheek, joka esiintyy viimeistä kertaa Summer Upissa. 

Seuranta päättyy. Kiitos kaikille!

21.13 Lisää tiimiasuja bongattu. Oona Jaatinen ja Julia Salminen ovat ostaneet samanlaiset haalarit netistä festareita varten. Kaksikko odottaa JVG:n keikan alkamista.

Kuva: Alina Mäkynen

20.55 Pikku G ottaa parhaillaan yhteiskuvia ja jakaa nimikirjoituksia uloskäynnin läheisyydessä. Jonotusaika artistin luo on tällä hetkellä noin 15 minuuttia.

Kuva: Alina Mäkynen

20.29 Nyt lauteilla Fintelligens ja Kapasiteettiyksikkö.

Kuva: Alina Mäkynen

20.15 Alueella on nyt selvästi enemmän porukkaa kuin päivällä. Liikkuminen lavalta toiselle kestää aiempaa pidempään. Se ei lannista festarikansaa, vaan tunnelma näyttää päällisin päin olevan kohdillaan.

20.03 Pikku G käynnistää Romeo ja Juulia -hittinsä. Yleisö innostuu ja alkaa laulaa mukana.

19.46 Porteilla päivystävät järjestyksenvalvojat kertovat, että turvatarkastukseen ei ole kertynyt suuria jonoja päivän aikana. Ruuhkahetkinä myös vip-sisäänkäynti on avattu kaikille kulkijoille tarkastuksen nopeuttamiseksi.

19.26 Moni yleisössä kommentoi kuunnelleensa Pikku G:tä paljon nuorena. Keikkaa odottavalle Jonna Ahoselle artistin musiikki herättää mieleen muistoja vuosien takaa.

19.17 Pikku G avaa keikkansa Räjähdysvaara -biisillä. Yleisön kädet ovat välittömästi ilmassa.

18.34 Aste vierailee Evelinan keikalla. Pari esittää yhteisbiisinsä nimeltä Himalaja.

18.33 Osa festarikansasta on saapunut paikalle tiimiasuissa. Mikko Mäkelä ja Samu Svärd bongasivat lasit ja hatut kaupasta ja päättivät, että nämä laitetaan päälle Summer Upiin.

Kuva: Alina Mäkynen

18.18 Evelina aloittaa keikkansa Katri Helena -biisillä. Yleisö fiilistelee hillitysti mukana.

18.00 Kymppilinja viihdyttää yleisöä keikkansa lopuksi hittibiisillään Minä. Yleisö laulaa railakkaasti mukana kertosäkeen aikana.

17.57 Kuumalla kelillä festarikansalle maistuu jäätelö. Jäätelökontilla on muita ruokakojuja enemmän jonoa. Nina Saari ja Mona Saari nauttivat vadelmalakristijäätelöä ja levähtävät hetken festareiden humussa.

 

Kuva: Alina Mäkynen

17.52 Ihmiset hakeutuvat varjoisiin kohtiin. Aurinko polttaa edelleen kuumasti festarialueella.

17.48 Evelinan keikka alkaa puolen tunnin päästä, mutta päälavan eteen on kerääntynyt jo runsaasti ihmisiä. Nonna Vallasvuo ja Kiia Grönholm ovat odottaneet lempiesiintyjäänsä lavan edessä jo vartin verran. Grönholm toivoo Evelinalta Kylmii väreitä -kappaletta, joka on Grönholmista hyvä kesäbiisi latinovibojensa vuoksi.

Nonna Vallasvuo (vasemmalla) ja Kiia Grönholm. Kuva: Aku Isotalo
Kuva: Aku Isotalo

17.35 Veneilijät ovat saapuneet Mukkulan rannalle fiilistelemään festareita.

Kuva: Aku Isotalo

16.58 Kyselyjen perusteella moni odottaa eniten JVG:n keikkaa, joka alkaa 21.45. Lilli Parkko ystävineen odotti eniten Gaselleja, mutta alueelle saapuminen kesti ja keikka meni puoliksi ohi. Kaverukset odottavat myös Evelinan noin tunnin päästä alkavaa keikkaa. Parkko toivoo, että artisti soittaa Tanssin sun kaa -kappaleen, joka on Parkosta tanssittava hyvän mielen biisi.

16.35 Pilvet antavat armoa helteessä tanssivalle yleisölle Asteen keikalla. Lavan edusta on täynnä, mutta lähietäisyydelle pääsee kulkemaan vaivatta.

16.25 Vekkulitikkaat ovat tuttu näky suomalaisilla festareilla. Ideana on kiivetä heiluvat tikkaat ylös, jossa odottaa sadan euron palkinto. Ville Vartiainen Magic Gamesista kertoo, että eilisen aikana kolme festarikävijää onnistui kiipeämään tikkaat ylös. Vartiaisesta tehtävä vaatii samaa kuin pyöräilyn opetteleminen. Pitää tajuta, miten pyörä pysyy pystyssä, Vartiainen sanoo.

 

Kuva: Alina Mäkynen

16.08 Yleisö innostuu laulamaan Töölön Ketterän Ludoo -biisin tahtiin. Keikalle saapunut Jenni Juurinen kertoo, että Ketterän paras biisi on Kuplii, joka kuultiin hetkeä aiemmin.

16.00 Yleisö toivoo Töölön Ketterältä Mylly -nimistä biisiä ja muodostaa ringin yleisöön. Bändi pyytää jengiä rauhoittumaan ja lupaa, että biisi kuullaan myöhemmin.

Kuva: Alina Mäkynen

15.49 Sisäänkäynnin vasemmalla puolella haiskahtaa spraymaali. Alueella on mahdollisuus kokeilla graffitien maalausta. Kasper Sallinen yrittää tehdä mahdollisimman lyhyttä tekstiä seinään, jotta muillekin jäisi tilaa. Sallisesta seinällä on hyvä harjoitella graffitien tekoa.

 

Kuva: Alina Mäkynen

15.35 Alueelle saapuu koko ajan tasaisesti lisää ihmisiä. Turvatarkastukseen on kertynyt pientä jonoa, kun Töölön Ketterä aloittelee omaa settiään.

15.27 Gasellit aloittaa viimeisen kappaleensa ja toivottaa festarikansalle railakasta lauantain jatkoa. Imus-niminen kappale saa yleisön pomppimaan mukana.

15.25 Tamperelainen yritys Glitter by ElinaK tekee glitter-meikkejä festarikävijöille paikan päällä. Glitterin lisäksi tarjolla on muun muassa ihotimantteja ja muita koristeita. Meikkejä tekevä Fiona Kokkonen kertoo, että asiakkaita riitti eilen runsaasti. Tänään päivä on alkanut eilistä rauhallisemmin.

15.10 Glitter näkyy monien kasvoilla tämän vuoden festareilla. Inka Koponen, Aava Järvelä ja Jonna Roponen ovat luoneet itselleen trendikkään tyylin Summer Upia varten. Kolmikon mukaan glitter on osa festarifiilistä.

Glitteriä näkyi myös Summer Upin festivaalilookeissa. Kuva: Alina Mäkynen

15.00 Gasellit yrittävät villitä uuteen festaripäivään heräilevää yleisöä. Kyselyjen perusteella joukossa on myös vasta tänään festareille saapunutta kansaa. Heillä energiaa ja tanssi-intoa riittää.

Gasellit herätteli yleisöä lauantai-iltapäivällä. Kuva: Alina Mäkynen

14.40 Päälavan eteen on kerääntynyt ihmisiä odottamaan Gasellien esiintymistä. Viiden minuutin päästä raikaa.

14.34. Festivaalin toinen päivä on käynnistynyt helteisessä ja rauhallisessa tunnelmissa. Alueelle on valunut kourallinen ihmisiä katsomaan ensimmäistä esiintyjää Viewiä.

View avasi Summer Upin toisen päivän. Kuva: Alina Mäkynen
Alina Mäkynen
alina.makynen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Paikallismediat

Lue seuraavaksi