Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päijät-Hämeen maatilat avaavat ovensa yleisölle viikonloppuna

Lauantaina pääsee esimerkiksi ihastelemaan lampaita Sysmässä, Orimattilassa ja Hämeenkoskella. Kuva: Aku Isotalo

Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen maatilat aukaisevat ovensa yleisölle lauantaina 14.7. kello 11–15. Tempaukseen osallistuu yhteensä 33 maatilaa. Joukosta löytyy niin eläin-, vilja- kuin marjatiloja. Osa tiloista on luomutiloja tai luomutuotantoon siirtymässä olevia tiloja.

Avoimien ovien päivässä kävijät pääsevät tutustumaan tilojen viljelyyn, eläimiin ja koneisiin. Samalla isäntäväki kertoo maatilojen arjesta.

Lue myös: Lampaat laiduntavat tänäkin kesänä Lahden muinaismuistoalueilla – oleskelu niiden kanssa on helppoa, muista vain yksi ehdoton kielto
 

Avoimien ovien päiviä on järjestetty Hämeen maaseudulla kahtena edellisenäkin vuonna. Tänä vuonna tilaisuus järjestetään ensi kertaa samanaikaisesti Päijät- ja Kanta-Hämeessä. Joukossa on myös tiloja, jotka eivät ole osallistuneet tapahtumiin aiemmin.

Maatiloja auki ympäri maakuntaa

Päijät-Hämeestä tapahtumaan osallistuu 15 maatilaa. Asikkalasta päivään osallistuvat Pihamaan tila, Mattssonin marjatila, Vilppulan tila ja Yli-Tommolan tila. Hollolassa tilansa ovet aukaisee Kinnarin tila ja Hämeenkoskella Huljalan Tupala sekä Nikkarin tila.

Lahdessa pääsee tutustumaan Koiskalan kartanoon ja Nastolassa Metsäpirtin hevostilaan sekä ratsastuskoulu Ponitaivaaseen. Orimattilasta tapahtumaan osallistuvat Tuiskulan ja Kyöstilän tilat ja Padasjoelta Keinuhonka sekä Särkiön marjatila. Sysmässä puolestaan pääsee lauantaina tutustumaan lammastila Korven karitsaan.

Juha Kaita-aho
juha.kaita-aho@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi