Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden ensimmäinen palomieskalenteri esittelee paidattomien miesten lisäksi työn monipuolisuutta - "Halusimme kalenteriin mukaan lahtelaisen rosoisuuden"

Päijät-Hämeen Pelastuslaitoksen palomieskalenterin kuvat ovat sopivia koko perheelle, vaikka kuvissa on paidattomia miehiä. Kuva: Joonas Survonen

Ensimmäinen Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen palomiesten tähdittämä vuosikalenteri vuodelle 2019 julkaistaan 18. heinäkuuta.

– Kalenterikuvissa esitellään kalustoa ja ammatin monipuolisuutta lahtelaisissa maisemissa. Halusimme kalenteriin mukaan lahtelaisen rosoisuuden ja tekemisen meininkiä, Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen palomies ja sairaankuljettaja, kalenterin puuhamies Esko Peltonen kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen ensimmäinen palomieskalenteri esittelee ammattia monipuolisesti. Kuva palomies Erik De La Vegasta otettu kalenterikuvauksien yhteydessä. Kuva: Joonas Survonen

Kalenterikuvissa palomiehet poseeraavat paidatta erilaisissa työtilanteissa. Mukana on esimerkiksi auto-onnettomuus, raivaussahoja, autonpesua ja vapaa-ajanvietteistä mukaan on lajeina poimittu treenikuva salilta ja kuva jalkapallokentältä. Mukana on myös klassikkotehtävä: kissan pelastaminen puusta.

– Pelottavin kuvauskeikka oli ehdottomasti Radiomastojen luona otettu elokuun kuva, sillä pelkään korkeita paikkoja, kalenterin kuvat ottanut ensihoitaja Joonas Survonen kertoo.

Puolet tuotosta hyväntekeväisyyteen

Esko Peltosen mukaan kalenteri syntyi osin varainkeruutarpeesta, sillä Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen jalkapallojoukkue saavutti viime vuonna palomiesten futiksen SM-kisoissa paikan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Göteborgiin. Pelireissulle lähdetään 27. elokuuta.

– Yleisön paine on toki myös merkittävä tekijä, ja onhan meillä vähintään yhtä edustavia palomiehiä kuin Oulussa ja Helsingissä, jossa vastaavanlaista kalenteria on tehty jo noin kymmenen vuotta, Peltonen huomauttaa.

Puolet kalenterin tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen Päijät-Hämeen Keskussairaalan kaikille lastenosastoille, poliklinikoille ja päivystykselle pienhankintojen tekemiseksi.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen ensimmäinen palomieskalenteri esittelee ammattia monipuolisesti. Jokaisessa kalenterikuvassa on useampi palomies kuvassa. Kuva: Joonas Survonen

– Uskoisin, että tästä syntyi uusi perinne. Meillä on paljon miehiä vielä käyttämättä kalenterikuvauksissa. Vuoden 2020 kalenterin kuvaukset aloitetaan vähän aiemmin kuin nyt ilmestyvän, sillä aloitimme kalenterikuvaukset vasta helmikuussa, Peltonen sanoo.

– Tämän vuoden kalenterissa ei ole yhtään tulikuvaa, joten seuraavaan kalenteriin voisi sellaisen otoksen ottaa, lisää Survonen.

Kalenterista on alkuun otettu 1 000 kappaleen painos. 20 euroa maksavaa A3-koon kalenteria on myynnissä Vapaudenkadulla Pikku Hanhessa ja Loviisankadun Tirrassa.

Kuuntele koko haastattelu täältä.

Eeva Ristkari
eeva.ristkari@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi