Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hovioikeus: Aseen kanssa marketissa "hyvin sekavassa tilassa" riehunut mies haki apua, ei pyrkinyt vahingoittamaan muita

Ase on kaliiperiltaan 7,65-millinen. Kuva: Poliisi

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt voimassa Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomion, joka koski hartolalaisen marketin pihalla ja sisätiloissa viime elokuussa tapahtunutta käsiaseella uhkailemista.

Käräjäoikeus oli tuominnut vuonna 1991 syntyneen miehen muun muassa useista laittomista uhkauksista 2 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Syytäjä valitti hovioikeuteen ja vaati, että kahdessa syytekohdassa vastaaja tuomittaisiin laittoman uhkauksen sijasta tapon yrityksestä. Syyttäjän mukaan vastaaja ei voinut olla varma siitä, että ase, jolla hän ihmisiä osoitteli ja painoi liipaisinta, ei toimisi.

Myös vastaaja valitti ja vaati rangaistuksen alentamista. Hän väitti tienneensä, että ase ei ole ampumakuntoinen.

Aseessa oli viallisesta lippaasta johtuva patruunan syöttöhäiriö. Sen vuoksi ase ei laukea pelkästään liipaisinta painamalla.

Vastaaja ei ollut halunnut tulla kuulluksi sen enempää esitutkinnassa kuin käräjäoikeudessa, mutta hovioikeudessa hän puhui. Hän sanoi kokeilleensa asetta ennen kauppaan menoa, mutta se ei ollut toiminut.

Tapahtumat kaupassa tukevat hovioikeuden mielestä vastaajan kertomusta. Vastaaja oli muun muassa puhunut jonkun kaupan ulkopuolella olevan haluavan tappaa hänet. Toiselta aseella osoittelemaltaan mieheltä hän oli pyytänyt apua.

Hovioikeuden mielestä hyvin sekavassa tilassa olleen vastaajan käyttäytyminen ei kuitenkaan osoita selkeää pyrkimystä vahingoittaa muita vaan hän haki vain apua. Tämän osoittaa myös vastaajan hätäkeskukseen soittama puhelu.

Hovioikeus määräsi vastaajan pidettäväksi edelleen vangittuna.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi