Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kalakisan kesälahna lähes ennätystasoa - kuvat!

Pasi Katajaisen verkottama kuparinhohtoinen lahna, jolla oli painoa 6,3 kiloa, vei kesäkuun voittouistimen.

Etelä-Suomen Sanomien kesäkuun kalakisassa alettiin vihdoin päästä sille tasolle, jolla lehden kalakisaa on yleensä käyty. Kala liikkui hyvin ja kävi myös pyydyksiin. Erityisesti suuret kalat, sillä kesäkuun tilastot ovat kovaa luettavaa aivan valtakunnallisellakin tasolla. Tämä on vaan hieno todistus siitä, että Päijät-Hämettä voi edelleenkin liputtaa yhtenä maan parhaista kalavesimaakunnista.

Kesäkuun voittokala on sopivasti Päijät-Hämeen maakuntakala lahna. Sen saalisti Pasi Katajainen verkolla Padasjoen kunnassa sijaitsevasta Auttoisten Palehjärvestä. Painoa kuparinvärisellä kalalla oli 6 300 grammaa ja pituutta 73 senttiä.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että SM-titteliä pitävä lahna painoi 7,4 kiloa ja sen on saatu vuosituhannen alussa Imatran Immalanjärvestä.

Palkinnoksi Katajaiselle lähtee Kalevi Kankaan uniikkiuistin.

Janne Tinnilän tarjoilema jerkki maistui 13,8-kiloiselle hauelle.

Kovaa kisakuntoa edustaa myös Janne Tinnilä, joka kartutti kalakisatilastoaan niin ikään Padasjoen vesillä.

Syvänlilan väriseen jerkkiin nappasi hauki, jolla oli pituutta 126 senttiä ja painoa 13,8 kiloa.

– 30 vuotta olen yrittänyt saada kymppiä rikki ja nyt se vihdoin onnistui, kertoi Päijänteen Nyystölänlahdella uistelemassa käynyt Janne Saarinen kalareissustaan.

Reilu 11-kiloinen hauki nosti Janne Saarisen kymppikerhoon.

13.6. sitten toive toteutui, kun uistimeen iski hauki, joka näytti huoltoaseman vaa’ alla lukemia 11 450 grammaa. Pituutta kalalla oli 123,5 senttiä. Kala loikoilee toistaiseksi pakastimessa, sillä Saarinen aikoo täytättää kalan muistoksi onnistuneesta kalareissusta.

Kalareissulla oli mukana myös mukana mansikanpoimija Igor Mashkov Ukrainasta, joka pääsee kalakisatilastoihin suurhauen todistajana.

Hauki oli myös Osmo Sulosen saaliskala, jonka hän virvelöi Hartolan Jääsjärvestä. Painoa kesämökkijärvestä saadulla hauella oli 3 200 grammaa.

Etlarin mitan verran ahventa – Pekka Köntin suurahven painoi 1,38 kiloa.

Pekka Köntin kesäkuun kalakisakalat olivat mittavia ahvenia. Padasjoen Haukkasalon saaren läheisyyteen lasketusta 35-millin verkosta nousi kaksi yli kilon painoista kalaa. Pienemmällä oli painoa 1 100 grammaa ja suuremmalla 1 380 grammaa. Suuremmalla oli mittaa Etlarin verran eli 47 senttiä.

Sami Virtasen Päijänteen Asikkalanselältä saama järvitaimen riitti kyllä Tehi-cupin uistelukisan voittoon, mutta jäi Etlarin kalakisassa niukasti kakkoseksi. Ahti ryhtyi uistelukisassa sen verran anteliaaksi, että Virtasen täkyraksiin iski taimen, joka painoi komeasti 5 963 grammaa. Pituutta taimenella oli 77,5 senttiä ja ympärysmittaa senttiä vajaat puoli metriä.

Vetouistelemalla tuli myös Pertti Kukkosen kesäkuun suurkala. Ruotsalaisen vesillä uistimeen nappasi järvilohi, jolla oli painoa 4 034 grammaa ja pituutta 72 senttiä.

Pertti Kukkosen järvilohi painoi 4 034 grammaa.
Matti Turpeinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi