Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Liikkumaan koko perheen voimin – Minnan Polku -tapahtuma keräsi Vääksyssä suuren osallistujamäärän

Leppäsen perheeltä tuli uudesta polkujuoksutapahtumasta vuolaita kehuja.

Minna Kauppi ampui lähtölaukauksen. Kuva: Aku Isotalo

Polkujuoksu elää voimakkaassa myötätuulessa. Siitä saatiin jälleen yksi elävä esimerkki, kun takavuosien huippusuunnistaja Minna Kauppi laittoi pystyyn Minnan Polku -tapahtuman.

Asikkalan Aurinkovuoren hulppeista maisemista nautiskeli suuri joukko kuntoilijoita. Ikähaarukka oli todella laaja. Massalähdössä innokkaita juoksijoita oli taaperoista veteraaneihin.

Tunnelma oli juuri niin leppoisa kuin saattoi kuvitellakin.

– Alustava idea oli luoda tapahtuma, joka on monipuolinen ja sopii kaikille. Tässä onnistuimme mielestäni täydellisesti. Lähtöviivalla ei tarvitse olla tosissaan, mutta jos haluaa olla, niin sekin on ok, Kauppi sanoi.

Lue myös: Sovita vauhti maaston mukaan – aloittelijakin voi kokeilla muodikasta polkujuoksua
 

Kauppi kävi alkuvuodesta keskusteluja Asikkalan kunnan väen kanssa. Yhteinen sävel löytyi kivuttomasti.

– Toki olisimme voineet järjestää jonkinlaisen suunnistustapahtumankin, mutta polkujuoksu nousi kaikkien intresseissä selväksi ykköseksi.

Yhteensä peräti yhdeksän suunnistuksen MM-kultaa (sekä henkilökohtaiset että viestimitalit) voittanut Kauppi halusi järjestää kisan nimenomaan Asikkalassa.

– Nyt on takaisinmaksun aika Raikkaalle. Seura tuki minun huippu-urheilu-uraani huomattavasti. Asuin nuorena tyttönä puolen kilometrin päässä urheilukentästä. Kentällä on tullut vietettyä paljon aikaa. On hauska palata tuttuihin maisemiin ja nähdä täällä iso joukko kuntoilijoita.

Minna Kauppi haluaa maksaa Asikkalan Raikkaalle takaisin. Kuva: Aku Isotalo

Huoli lasten liikunnasta

Kauppi on kantanut julkisuudessa huolta lasten vähäisestä liikunnasta.

– Siksi tapahtuman suurin pääpaino oli lapsissa ja perheissä. Mielestäni lapset tekevät perusliikuntaa aivan liian vähän. Vanhemmat kuskaavat jälkikasvuaan nykyisin joka paikkaan. Siksi peruskunto tuntuu rapisevan, Kauppi korosti.

Kristian ja Niina Leppäsen perhe Hollolasta näytti oivaa esimerkkiä siitä, miten koko porukka lähtee liikkeelle metsään.

Vanhemmat taivalsivat perhesarjan 2,5 kilometrin lenkin yhdessä lapsiensa Nellan, 14, Jennin, 12, ja Jonnen, 9, kanssa. Aurinkovuoren korkeuserot tuntuivat jäsenissä.

– Pitkä porrasosuus piti ottaa rauhassa, mutta sen jälkeen tultiin maaliin asti aika kovaa. Kun näimme mainoksen kisasta, niin päätimme tulla koko porukalla. Tämä on meidän ensimmäinen yhteinen polkujuoksukisamme. Oli kiva kokemus, suunnistus- ja polkujuoksukisoissa jonkin verran käyvä isä-Leppänen sanoi.

Vääksyssä. Team Leppänen osallistui koko perheen voimin. Vasemmalta alkaen Jonne, Jenni, Nella, Niina ja Kristian Leppänen. Kuva: Aku Isotalo

Koko perhe otettiin huomioon

Leppästen perhe on liikunnallinen. Tytöt harrastavat suunnistusta ja salibandya.

– Itse lenkkeilen, mutta muuten pysyn taustajoukoissa. Pidän perheen henkisestä hyvinvoinnista huolta. Vaikka lapset ovatkin hyvin aktiivisia, niin silti heitä täytyy joskus patistaa liikkumaan, Niina Leppänen naurahti.

Leppäset kehuivat Minnan Polku -tapahtumaa juuri siitä syystä, että organisaatio oli ottanut hyvin huomioon sekä perheet että lapset.

– Mikä olisi mukavampi tapa viettää perheen kanssa aikaa kuin vaikkapa tämä. Lapsillamme on sen verran ikäeroa, ettei ihan mitä tahansa lajia pysty harrastamaan samaan aikaan. Täällä matka oli juuri sopiva. Oikein mukava ja hyvähenkinen tapahtuma, auringon kanssa kilpaa hymyilleet Kristian ja Niina sanoivat.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi