Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tiesulut eivät estä pääsyä kotiin Ironmanin aikana – järjestäjä lupaa tarvittaessa saattoauton apua

Mikäli asuu Ironman-triathlonin tiesulkualueella ja tarvitsee välttämättä kyydin kotiinsa tai sieltä pois tapahtuman aikana, tulee asiasta olla etukäteen yhteydessä Ironman-organisaatioon.

Tiesulut ovat viranomaismääräys. "Yritämme tehdä mahdollisimman hyvän tapahtuman, sekä kilpailijoille että alueen asukkaille", kertoo viestintäjohtaja Kalle Kotiranta. Kuva: Aku Isotalo

Lahdessa lauantaina järjestettävän Ironman-triathlontapahtuman takia määrätyt tiesulut eivät estä asukkaiden pääsyä kotiin tai kotoa pois, lupaavat järjestäjät.

Suurelle osalle reitin alueella asuville on mahdollista käyttää kiertotietä tai päästä reitin ylittämällä liikkumaan.

Mikäli kiertotien käyttäminen ei ole mahdollista, järjestäjä lupaa välttämättömissä tapauksissa saattaa alueen asukkaat koteihinsa saattoauton avulla.

– Hälytysajoneuvoilla ja mahdollisilla muilla välttämättömillä kulkuneuvoilla on pääsy reiteille myös kisan aikana. Välttämättömät siirtymät kotiin tai pois kotoa on järjestetty saattoauton saattamana, kertoo Ironman 70.3 Finlandin viestintäjohtaja Kalle Kotiranta.

Saatoista on tiedotettu kotitalouksia

Aiheesta on jaettu tiedote pyöräilyreitin varrella asuvien kotitalouksiin, mutta kaikki eivät välttämättä ole saaneet tietoa esimerkiksi lomamatkan takia. Kotirannan mukaan Ironman-organisaatio toivoo saattoapupyyntöä etukäteen sähköpostitse, jotta kuljetuksiin voidaan varautua. Pyynnön voi lähettää osoitteeseen liikenne@finntriathlon.fi.

Pyyntöjä on Kotirannan mukaan jätetty toistaiseksi joitakin kymmeniä. Hankalimmat sumppupaikat ovat Lahden Jalkarannassa ja Hollolan kirkonkylässä.

Tiet suljetaan viranomaisten määräyksestä

Ironman-tapahtuma aiheuttaa poikkeavia liikennejärjestelyjä Lahdessa, Hollolassa ja Kärkölässä. Koko pyöräilyreitin osuus suljetaan viranomaisen määräyksestä moottoriajoneuvoliikenteeltä ja ohjataan kiertoreiteille. Tiesulut ovat voimassa kello 16–21.40. Eri tieosuuksien sulkuajat vaihtelevat 3–6 tunnin välillä.

Ajokiellot koskevat myös takseja.

Sulkualueella on 200 liikenteenohjaajaa, ja toimintaa valvoo poliisi. Reitillä on valvottuja ylityskohtia ja kattava kiertotieverkosto. Hälytysajoneuvoilla on normaali pääsy reitille.

Kotiranta painottaa, että tiesulut ovat viranomaismääräys.

– Yritämme tehdä mahdollisimman hyvän tapahtuman, sekä kilpailijoille että alueen asukkaille.

Kuva: Anssi Hietamaa

Juttua korjattu 29.6. klo 19.31: Välttämättömät siirtymät järjestetään saattoauton saattamana, ei saattoauton kyydissä.

Markus Luukkonen
markus.luukkonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi