Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Superviikonloppuna poikkeavia liikennejärjestelyjä sekä veneily- ja lentokielto satamassa – "Ruuhkia syntyy, mutta maanantai tulee kaikesta huolimatta"

Lahdessa järjestetään viikonloppuna Ironman-triathlonkilpailu, Suur-Hollola-ajo ja Lahti Soccer -jalkapalloturnaus. Kaupunkiin odotetaan tuhatmäärin ihmisiä.

Poliisi turvaa triathlonin uintiosuuden satamassa lauantaina. Uinnin aikana satamassa on veneilykielto. Myös dronejen lennättäminen Sibeliustalon ympäristössä on lauantaina kielletty ilman tapahtumajärjestäjiltä saatua erillislupaa. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahdessa tapahtuu viikonloppuna: kansainvälisen Ironman-triathlonkilpailun lisäksi järjestetään lasten ja nuorten Lahti Soccer -jalkapalloturnaus sekä Suur-Hollola-ajo Jokimaan ravikeskuksessa. Pelkästään Ironmanin arvioidaan tuovan Sibeliustalon ympäristöön lauantaina 10 000–20 000 kävijää. Tapahtumat tuovat mukanaan ruuhkia ja poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen.

– Henkilöautolla liikkuminen on Lahdessa viikonloppuna mahdollista, mutta hankalaa. Ruuhkia syntyy, mutta maanantai tulee kaikesta huolimatta, ylikomisario Jouni Takala Hämeen poliisista toteaa.

Lahden kaupunki suosittelee tapahtumia seuraamaan lähteviä valitsemaan henkilöauton sijaan bussin tai polkupyörän.

Lauantaina eniten häiriöitä liikenteessä

Triathlon sulkee useita katuosuuksia Lahden sataman ympäristössä. Lauantaina satama-alue ja Sibeliustalon ympäristö ovat kokonaisuudessaan Ironmanin käytössä. Yleisö voi pysäköidä autonsa keskustan, urheilukeskuksen ja messukeskuksen pysäköintialueille.

Lue myös: "Tunti päivässä on hyvä investointi tähän lajiin" - lahtelaispariskunta lähtee Ironman-kisaan hyvällä fiiliksellä
 

Triathlonin 90 kilometrin pyöräilyosuus poljetaan lauantaina Lahden, Hollolan ja Kärkölän alueilla. Pyöräilyreitti suljetaan moottoriliikenteeltä ja ohjataan kiertoreiteille.

– Vaikutukset läpimenoliikenteeseen ovat suurimmat Hollolan kirkon seudulla ja tiellä 54 Kärkölän ja Hollolan välillä, Takala kertoo.

Jalkapalloturnaus ja ravit jatkuvat sunnuntaihin asti

Lahti Soccer tuo kaupunkiin viikonlopuksi 160 jalkapallojoukkuetta. Vapaat parkkipaikat voivat olla vähissä Kisapuistossa, Jalkarannassa, Radiomäellä, Kivimaalla ja Mukkulassa sijaitsevien jalkapallokenttien läheisyydessä. Liikenne voi myös olla näissä kaupunginosissa tavallista vilkkaampaa.

Suur-Hollola-ajo voi puolestaan aiheuttaa ruuhkia lauantaina ja sunnuntaina erityisesti Renkomäen risteyksen kohdalla.

– Osittain ravikansaa myös häiritsevät tien 54 tilapäisjärjestelyt. Siellä on kiertotiet olemassa, eli läpi pääsee kyllä, mutta aikaa menee vähän enemmän, Takala sanoo.

Veneilyä ja dronejen lennättämistä rajoitetaan

Poliisilla on viikonloppuna liikenteessä kaikki liikenevä miehistö. Liikenteenohjausta tehdään, jos siihen ilmenee tarvetta.

– Turvaamme myös esimerkiksi Ironmanin uintiosuutta. Satamassa on silloin veneilykielto, Takala kertoo.

Ylikomisario muistuttaa, että Sibeliustalon ympäristöön on hankittu Ironman-kisan ajaksi myös lentokieltoalue. Tämä tarkoittaa sitä, että dronejen lennättäminen on sallittu vain tapahtuman järjestäjien luvalla.

Kuva: Jani Keronen
Juha Kaita-aho
juha.kaita-aho@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi