Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Perhepuiston linnakkeen runkoa kasataan parhaillaan: "Ellei erityisiä ongelmia tule, linna valmistuu heinäkuun kolmannella viikolla"

Tällä viikolla kasataan runkoa ja tehdään ulkoseinän levytyksiä, turva-alustan valutyö käynnistyy ensi viikolla. Linnan vetonaulaksi asennetaan elektroninen ja interaktiivinen tanssipeli, jollaisia ei entuudestaan ole Suomessa montaa.

Perhepuiston uuden linnakkeen runko on jo suurilta osin pystyssä. Kuva: Jonne Heinonen

Launeen perhepuiston uuden linnakkeen työmaalla on parhaillaan käynnissä rakennusurakan työläin vaihe, kun linnan runkoa kasataan valmiiksi. Ennen puisten rakenteiden pystyttämistä alueella tehtiin mittavat pohjarakennetyöt.

– Kolme neljäsosaa rungosta on jo tehty. Linnan ulkoseinän levytykset alkavat tällä viikolla, ja ensi viikolla käynnistyy turva-alustan valutyö, sanoo Lahden kaupungin viherrakennuttaja Markku Silvenius. Valettu ja pehmustettu turva-alusta tulee entisen vesialtaan päälle.

Silveniuksen mukaan näyttää siltä, että linnake on käyttövalmis joitakin päiviä tai enintään viikon suunniteltua heinäkuun puoltaväliä myöhemmin.

– Ellei mitään erityisiä ongelmia tule esille, linna valmistuu heinäkuun kolmannella viikolla.

Alun perin kaupungin tavoitteena oli, että uusi linna olisi pystyssä juhannukseen mennessä. Huhtikuussa tavoiteajankohta siirrettiin kuitenkin heinäkuun puoliväliin.

Silveniuksen mukaan suunnitelmissa on järjestää linnalla avajaistapahtuma, kun käyttöönottotarkastukset ehditään valmistumisen jälkeen ensin tehdä. Tarkkoja ajankohtia ei ole kuitenkaan vielä päätetty.

Erikoisuutena interaktiivinen tanssipeli

Lappset Groupin havainnekuva valmiista linnakkeesta.

Perhepuiston uudesta linnakkeesta järjestettiin alkuvuonna tarjouskilpailu. Rakennuksen pystyttämisestä vastaa kilpailun voittanut rovaniemeläinen Lappset Group oy, mutta varsinainen rakennusurakka on ulkoistettu Lassila & Tikanoja Oyj:lle (L&T).

Keskiviikkona puurungon pystytyksen parissa työskenteli muutaman hengen rakentajajoukko. Suunnitelmissa oli myös valaa betonilaatta linnakkeen keskelle tulevaa interaktiivista tanssipeliä varten.

Siinä pelaajat liikkuvat musiikin ja valojen tahdissa pelialustalla, jonka kamera rekisteröi pelaajien liikkeet. Lappset Groupin aluemyyntipäällikkö Mika Saarinen kertoo, että vastaavia pelejä on Suomessa noin kymmenen kappaletta. Muista linnakkeen yhteyteen asennettavista oheislaitteista ensimmäiset kiipeilytangot ja liukumäet olivat keskiviikkona jo paikallaan.

Työmaalla noin kymmenen hengen vahvuus

Kuva: Jonne Heinonen

L&T:n työnjohtaja Joni Puoliväli sanoo, että Launeen rungon pystytyksessä työskentelee maksimissaan kuuden hengen joukko.

– Turva-alustojen valutyöhön tulee lisäksi oma kahden hengen porukka, jolloin vahvuus nousee kokonaisuudessaan kahdeksaan.

Puolivälin mukaan rakennuksilla työskentelee urakan aikana myös muutamia kesätyöntekijöitä. Perhepuiston edellinen puulinnake purettiin viime keväänä.

Uuden rakennuksen työt alkoivat toukokuussa entisen linnakelammen täyttämisellä sekä muilla alusrakennetöillä. Perhepuiston uuden linnakkeen kustannusarvio on noin 240 000 euroa.

Janne Nieminen
janne.nieminen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi