Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahdenkadun liikennevaloja uusitaan urakalla, suojatien käyttäjälle luvassa helpotusta yhdessä risteyksessä

Jalankulkijoille, jotka ylittävät Lahdenkadun Vesijärvenkadun kohdalla, on luvassa helpotusta. Vesijärvenkadulta Lahdenkadulle kääntyvät autot joutuvat väistämään. Kuva: Anna-Kaisa Kojo

Lahden keskustassa uusitaan paraikaa liikennevaloja Lahdenkadulla Rauhankadun ja Päijänteenkadun risteyksissä. Liikennevalot palaavat käyttöön keskiviikon kuluessa, kun ohjauskojeet on uusittu. Työn suorittaa Suomen Energia-Urakointi.

Ensi viikolla uusitaan liikennevalojen ohjauskojeet Lahdenkadun ja Kolkankadun sekä Lahdenkadun ja Vesijärvenkadun risteyksissä. Jalankulkijoille, jotka ylittävät Lahdenkadun Vesijärvenkadun kohdalla, on luvassa helpotusta.

Jatkossa Lahdenkatua ylittävät suojatiet ovat kerralla ylitettäviä. Muutoksen jälkeen Vesijärvenkadulta etelästä vasemmalle kääntyvät ja pohjoisesta oikealle ja vasemmalle kääntyvät autot väistävät suojatietä ylittävää kevyttä liikennettä.

– Suojatien käyttäjä joutuu tällä hetkellä odottamaan uudelleen keskikorokkeella. Uudistuksen jälkeen Lahdenkadun ylittäminen sujuu juohevammin, kertoo suunnitteluinsinööri Tuula Salminen Lahden kaupungilta.

Vesijärvenkadulta etelän suunnasta oikealle kääntyvien viivytys valoissa kasvaa muutoksen takia hieman.

Paasikivenaukion valo-ohjaus valmistuu myöhemmin

Paasikivenaukion sekä Vapaudenkadun alkupään liikennevalot ja -kojeet uusitaan kuluvan vuoden aikana kokonaan, mutta eri urakassa, sillä Paasikivenaukiota urakoi Destia.

Paasikivenaukion liikenteenohjaus on ollut jo vuosia murheenkryyni, sillä liikennevalolaitteisto ja kaapelointi ovat peräisin 1970-luvulta.

– Paasikivenaukion liikennevalo-ohjauksen uusiminen on odottanut Ranta-Kartanon rakentamispäätöstä. Aukiolla olevat kaapelit ovat 40 vuoden ikäiset ja ne ovat aiheuttaneet paljon erilaista häikkää, Salminen kertoo.

Juttua muokattu 27.6. klo 13.01: täydennetty Lahden kaupungilta saaduilla tiedoilla.

Markus Luukkonen
markus.luukkonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi