Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Musiikkia, risteilyjä sekä tietysti kokko - katso tästä juhannuksen menovinkit Lahden matkustajasatamaan

Juhannuksen kunniaksi sataman kahvilat ovat pidentäneet aukioloaikojaan.

Lahden sataman juhannuskokko on jo muodostunut perinteeksi. Kuva: Antti Sepponen

Lahden matkustajasatamassa on keskikesän juhla huomioitu. Perinteinen juhannuskokko sytytetään aallonmurtajalla juhannusaattona kello 21.

Satamassa on myös musiikin ystäville tarjontaa. Terassiravintola Satamassa esiintyy perjantaina rock-yhtye Ekakerta kello 21.00 alkaen.

Kokon roihuntaa voi seurata Höyrylaiva s/s Laitialassa. Höyrylaiva on avoinna klo 18 lähtien. M/s Vellamo risteilee perjantaina kello 18.00-20.30 ja lauantaina reitti kulkee Vääksyn kanavalle kello 18.30-23.00.

Myös Päijänne Risteilyt Hilden järjestää juhannusristeilyn aattona kello 14.00 ja kello 19.00-23.00. Juhannuspäivänä laiva seilaa Vääksyn kanavalle kello 14.00-17.30.

Kahvilat avoinna myöhempään

Myös ravintolat, terassit ja kahvilat ovat avoinna juhannuksena. Kanttiini Risa Robell on auki normaalia myöhempään. Mikäli asiakkaita riittää, kahvila on auki puoleen yöhön. Kahvila Kariranta on poikkeuksellisesti perjantaina avoinna kello 22 asti.

Lahden Järvimatkailun ravintolapäällikkö Jukka Riikosen mukaan Terassiravintola Satama koristellaan juhannusteeman mukaisesti koivuilla.

– Monet kaupunkilaiset miettivät, lähtisikö mihinkään vai menikö satamaan katsomaan kokkoa, ja nauttimaan auringonlaskusta. Juhannus on hyvin sosiaalinen tapahtuma, kun satamaan saapuu sankoin joukoin ihmisiä paikalle, Riikonen toteaa.

Ravintola Teerenrannan ravintolapäällikkö Tiia Mikkonen kertoo, että juhannuksena Teerenranta on tuttuun tapaan avoinna iltamyöhään.

– Juhannus on yksi parhaimmista viikonlopuistamme koko kesäsesongin aikana, joten olemme koko henkilökunnan voimin töissä, Mikkonen kertoo.

Jenna Lempinen
jenna.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi