Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tuli levisi nuotiopaikalta maastoon Lahden Renkomäessä

Kun ollaan kuivan metsäalueen vieressä, jossa metsäpalon leviämisen vaara on todellinen, avotulta ei saa tehdä, tähdennetään pelastuslaitokselta. Kuva: Mirja Hussain

Päijät-Hämeen pelastuslaitos joutui lauantaina iltapäivällä hoitamaan pientä maastopaloa, joka sai alkunsa nuotiopohjasta. Noin kymmenen neliömetriä metsäaukeata paloi Valokaarenkujalla Lahden Renkomäessä.

Pelastuslaitokselta muistutetaan, että vaikka erillinen avotulen tekokielto päättyikin kuluvalla viikolla, llmatieteen laitoksen metsäpalovaroitus on yhä voimassa.

– Kun ollaan kuivan metsäalueen vieressä, jossa metsäpalon leviämisen vaara on todellinen, avotulta ei saa tehdä, tähdennetään pelastuslaitokselta.

Metsäpalovaroituksen aikana avotulen teko on aina kielletty muualla kuin hormilla varustetuissa, maasta eristetyissä tulisijoissa. Normaali grillaaminen omassa grillissä on sallittua, mutta esimerkiksi kertakäyttögrilli on avotuli, jota ei saa käyttää. Myös juhannuskokon polttaminen on metsäpalovaroituksen aikana kielletty.

Hallittuja metsien ennallistamispolttoja voidaan tehdä ammattilaisten valvonnassa myös metsäpalovaroituksen aikana. Metsähallitus aikoo suorittaa ennallistamispolton ensi maanantaina Padasjoella.

Markus Luukkonen
markus.luukkonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi