Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Rauhalan kaksoisveljelle valtionsyyttäjältä puhtaat paperit

Poliisihallitus kanteli alkuperäisen syyttäjän ratkaisusta pian sen tekemisen jälkeen. Peltipoliiseja härnänneen poliisimiehen aiheuttama "mediamylläkkä" oli herättänyt Poliisihallituksen mielenkiinnon.

– Tämä juttu poikkeaa massasta. Se on herättänyt ihmetystä, sanoo poliisitarkastaja Konsta Arvelin.

Kantelussaan Valtakunnansyyttäjänvirastolle Poliisihallitus toteaa, että "esitutkinta- ja syyttäjänviranomaisten toiminnan uskottavuuden kannalta on pidettävä sietämättömänä sellaista tilannetta, että poliisina työskentelevän Olli Rauhalan rikosoikeudellista vastuuta ei selvitetä ollenkaan, vaikka hänen syyllisyytensä tueksi on olemassa todennäköisiä syitä".

Kantelun mukaan näyttöä olisi pitänyt harkita kokonaisuutena ja arvioida sitä vasten väitettä kaksoisveljen osuudesta. Myös apulaisvaltakunnansyyttäjän sijainen, valtionsyyttäjä Jorma Äijälä olisi odottanut näytön perusteellisempaa käsittelyä.

Rauhalan kaksoisveli on lainannut veljensä autoa, mutta on kiistänyt ylinopeuden. Jorma Äijälän mielestä on hyvin epätodennäköistä, että kaksoisveli olisi osaksikaan syyllistynyt epäiltyihin rikkomuksiin.

Lue myös: Lahtelaispoliisin epäiltiin ajaneen tolppakameraan 34 kertaa yhden päivän aikana – syyte nostettiin, mutta oikeus jätti kanteen tutkimatta
 

Vastaavasti hän pitää varsin epäuskottavana poliisimies Rauhalan kertomusta siitä, että joku olisi puolen vuoden aikana ajanut lähes kaksisataa kertaa ylinopeutta hänen omistamallaan autolla.

Valtionsyyttäjä Äijälän mielestä Rauhalan ylinopeudella ajaminen on ainakin osittain ollut suunnitelmallista. Se, oliko poliisimies ajanut ylinopeutta myös työaikana, jäi epäselväksi, joten Äijälä ei nostanut syytettä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Poliisihallitus viittaa kantelussaan myös poliisin hallinnosta annetun lain pykälään, joka koskee poliisin käyttäytymistä virassa ja vapaa-ajalla.

Asian käsittely jatkunee hovioikeudessa, sillä syyttäjä pitää todennäköisenä, että hän valittaa tuomiosta.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi