Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kaupunginmuseo: Puiden kaato Anttilanmäen koulun työmaalla oli välttämätöntä

Riitta Niskanen ei ota kantaa siihen, hoidettiinko kuuleminen asianmukaisesti. Muuten hän puolustaa puiden kaatoa. Kuva: Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys

Lahden kaupunginmuseon tutkija Riitta Niskanen puolustaa päätöstä, jonka perusteella Anttilanmäen koulun rakennustyömaalla kaadettiin useita vanhoja puita. Tontille rakennetaan paraikaa tiloja ruotsinkieliselle koululle ja päiväkodille. Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys arvosteli tiistaina sitä, että koulun tontilta kaadettiin kahdeksan puuta, joukossa yli 100-vuotiaita mäntyjä.

Yhdistys huomautti, että kaadetut puut olivat maisemallisesti merkittäviä, ja että niiden kaatamisessa unohdettiin naapureiden kuuleminen. Yhdistyksen mielestä niiden kaatamiseen olisi tarvittu poikkeamispäätös, koska puut on merkitty asemakaavassa säilytettäviksi.

Kuva: Anssi Hietamaa

Kaadettavien puiden määrää pystyttiin vähentämään

Riitta Niskanen ei ota kantaa siihen, hoidettiinko kuuleminen asianmukaisesti. Muuten hän puolustaa puiden kaatoa.

– Kuvia käytiin läpi moneen kertaan kaupunkikuvatyöryhmän kanssa. Myös vihertoimen kanssa mietittiin muun muassa, mitä tekniikkaa on kaivettava maahan. Mukana olivat lisäksi kaavoittaja ja rakennusvalvonta. Yhdessä päädyimme siihen, että puiden kaataminen on välttämätöntä.

Niskasen mukaan suojelun näkökulmasta kysymys puiden säilyttämisestä oli tiukka, ja asian kanssa tehtiin perusteellista työtä. Suunnittelun avulla kaadettavien puiden määrää pystyttiin Niskasen mukaan vähentämään.

Anttilanmäellä on vuonna 2010 voimaan tullut suojelukaava ja siihen sidotut rakennustapaohjeet. Kaikki rakentaminen, purkaminen ja puiden kaataminen on luvanvaraista.

Etelä-Suomen Sanomat ei ole tavoittanut Lahden kaupungin rakennusvalvonnan edustajia kommentoimaan asiaa.

Markus Luukkonen
markus.luukkonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi