Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Perhepuistoon heinäkuussa valmistuva linnake alkaa pian nousta – "Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että aikatauluun ehditään"

Launeen perhepuiston vanha puulinnake purettiin viime keväänä. Samalle paikalle rakennettavan uuden linnan on määrä valmistua heinäkuun puoliväliin mennessä. Kuva: Mirja Hussain

Launeen perhepuistoon pystytettävän uuden linnakkeen rakenteet ovat pian hahmollaan. Asennustyöt alkoivat toukokuun lopulla.

– Rakenteita ei vielä kunnolla erota. Salaojat ja paalutusperustukset on jo tehty, ja rakentamisen pitäisi alkaa näkyä yleisölle ihan näillä näppäimillä, kun linna rupeaa pikkuhiljaa nousemaan, sanoo Lahden kaupungin hortonomi Kati Konivuori.

Uuden linnakkeen on määrä olla käyttövalmis heinäkuun puoliväliin mennessä. Konivuoren mukaan hanke etenee suunnitellun aikataulun mukaan.

– Kaikkea voi kuitenkin sattua. Koskaan ei tiedä, jos esimerkiksi kuormista puuttuu joitakin tarvikkeita. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että aikatauluun ehditään, Konivuori sanoo.

Erilainen kuin edeltäjänsä

Perhepuiston 1980-luvun lopulla rakennettu edellinen puulinnake purettiin viime keväänä.

Parhaillaan rakennettava linna eroaa huomattavasti edeltäjästään. Entisen vesialtaan päällä on valettu ja pehmustettu turva-alusta. Lisäksi linnan yhteyteen rakennetaan erilaisia kiipeilymahdollisuuksia, salareittejä ja ryömintäputkia.

– Edellinen linna oli lähinnä vain rakennus. Uudessa on kaikennäköistä toimintaa linnan sisä- ja ulkopuolella, Konivuori kertoo.

Hänen mukaansa puistoon haluttiin pelkän rakennuksen sijaan leikkiväline, joka kuitenkin on ulkoasultaan selvästi linna.

Uudesta linnakkeesta järjestettiin alkuvuonna tarjouskilpailu, johon kaupunki sai kaikkiaan kahdeksan ehdotusta. Kustannusarvioltaan 240 000 euron linnakkeen rakennuttajaksi valittiin rovaniemeläinen leikkivälinevalmistaja Lappset Group oy. Kaupunki aloitti toukokuussa työt entisen linnakelammen täyttämisellä ja muilla alusrakennetöillä.

Janne Nieminen
janne.nieminen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi