Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Haluatko kieppua 18 metrissä Lahden torin yllä? – Tivoli Seiterässä se onnistuu

11-metrinen liukumäki Mega Slide tarjoaa uudenlaisen näkökulman Lahden toriin neljän päivän ajan. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden tori on tämän viikon aikana täyttynyt Tivoli Seiterän värikkäistä laitteista. Tivoli avaa ovensa keskiviikkona ja jatkaa sunnuntaihin asti.

Lahden-vierailuun osuu myös perjantaina 15. kesäkuuta juhlistettava tivolipäivä, jota vietetään Suomessa nyt toista kertaa. Tivolipäivänä Seiterä jatkaa iltaansa kello 22:een saakka Yötivolina. Päivän aikana on tarjolla myös kasvomaalausta, puuhanurkka ja kello 18 karkkisade.

Huimin laite Xtreme kiepauttaa kävijät 18 metrin korkeuteen. Tivolin uusin laite on kaksi vuotta sitten ostettu venetsialainen karuselli, jonka nostalgiset hevoset ovat käsinmaalattuja. Se hankittiin Seiterän 50-vuotisjuhlan kunniaksi.

Kaikkiaan Lahden torille on pystytetty lähes 20 laitetta ja liukumäkeä. Jäljellä olevista kiertuepaikoista vain Lahdessa ja Tammisaaressa tivolille on järjestetty sähköt. Muualla toimitaan kahden dieselgeneraattorin varassa.

– Viime vuonnakin olimme tivolipäivänä Lahdessa. Tori on äärimmäisen hyvä sijainti keskellä kaupunkia. Tilana se on aika pieni, joten on haasteellista sovittaa kaikki laitteet paikoilleen, kertoo tivolin viestinnästä ja PR:stä vastaava Sami Vironen.

Tivoli Seiterän suuret autot saapuivat torille maanantain vastaisena yönä, jotta ne eivät juuri häirinneet muuta liikennettä.

Laitteiden ja kojujen pystytys oli kymmenen tunnin rupeama. Se tehdään 28 kertaa kesäsesongin aikana. Tivolikiertue kestää puoli vuotta maaliskuusta syyskuun loppuun.

Tivoli Seiterä on Lahden torilla 13.–17.6. Avoinna ke ja to kello 14–20, pe kello 14–22, la kello 12–20 ja su kello 12–17.

 

Xtremessä riittää vauhtia. Kuva: Tivoli Seiterä

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi