Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Suomen kuuluisin karvamato tapasi Suomen pisimmän värimadon – Tanhupallo ilahdutti Hartolassa

Hartolassa järjestetyissä Ketjusilmukkakarnevaaleissa oli myös kuuluisia vieraita, kun Tanhupallo saapui tervehtimään paikallaolijoita. Tanhupallo kertoi kuulumisiaan ja antoi vinkkejä kesän aktiviteetteihin.

Tanhupallo (Kiti Kokkonen) oli odotettu vieras Hartolassa. Kuva: Heidi Salminen

Ensimmäistä kertaa järjestetyt Ketjusilmukkakarnevaalit keräsivät keskiviikkona Hartolan kentälle runsaasti yleisöä. Huhtikuussa alkunsa saanut idea pitkän ketjusilmukan virkkaamisesta huipentui kesäiseen tapahtumaan, jossa virkatut teokset kiinniteltiin ympäri Hartolaa.

Ketjusilmukoista taiteillun värimadon virkkaamiseen oli tapahtuman järjestäjien mukaan osallistunut satoja eri henkilöitä muun muassa päiväkodeissa ja vanhusten palvelutaloissa.

Muutaman kuukauden mittainen virkkausprojekti olikin tapahtumapäivänä jo 19 kilometrin mittainen.

Tanhupallo jakoi kesävinkkejä

Hartolalaisten virkkaamaa pitkää värimatoa saapui tervehtimään televisiostakin tuttu Tanhupallo yhdessä lemmikkinsä karvamadon kanssa.

– Ukki kertoi, että Hartola on Suomen ainoa kuningaskunta! En ole ennen ollut Hartolassa ja vähän jännittää, Kiti Kokkosen esittämä viihdehahmo Tanhupallo kertoi.

Tanhupallo jakoi koululaisille myös hyviä neuvoja kesän viettoon. Aikaa voi kuluttaa esimerkiksi laskemalla muurahaisia tai leppäkertun pilkkuja.

– Tai sitten voi vaikka leikkiä kalapuikkoa, eli maata niin kauan paikallaan ja hiljaa kuin pystyy. Vanhempien mielestä tämä on tosi hyvä leikki. Olen tässä hyvä ja voitankin usein, mutta ukki on vielä parempi, koska miehiltä se onnistuu luonnostaan.

Lue myös

Tanhupallo muistutti nuorta yleisöä myös tärkeitä asioista, kuten hampaiden mätänemisestä liiasta sokerin syömisestä sekä kiusaamisesta.

– Minulle ainakin on tullut usein paha mieli, jos minua tai jotain toista on kiusattu. Ukki aina sanookin, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin parempi laittaa suu suppuun.

Kokkosen esittämä Tanhupallo kertoi myös jännittävänsä kouluun menoa. Tanhupallolla tulevaisuuden suosikkiammatit olivatkin jo melko hyvin selvillä.

– Minusta voi tulla vaikka pölynpuhaltaja, urheilun kannattaja tai juuston maistaja.

Tanhupallo antoi myös tuttuun tapaansa hyväntuulisen elämänohjeen yleisölle.

– Tärkeintä elämässä on rakkaus ja jäätelö.

Heidi Salminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi