Aiheet
Päijät-Häme

Eteläisen Lahden asukastilaisuudessa kaivattiin lisää kohtaamispaikkoja ja nuorille tekemistä - uusille bussivuoroille vihreää valoa?

Jokimaalle toivotaan lisää kohtaamispaikkoja ja Renkomäkeen nuorille tekemistä. Kuva Jokimaan rompemarkkinoilta kesäkuulta. Kuva: Aku Isotalo

Eteläiseen Lahteen toivotaan ulkoilu- ja melontareittejä, leikkialueiden ja palveluverkoston turvaamista, bussiyhteyksien ylläpitoa ja viikonloppuvuorojen lisäämistä sekä kohtaamispaikkoja eri-ikäisille ja nuorille. Lahden kaupungin järjestämä asukasilta Jokimaan Ravikeskuksella keräsi tiistai-iltana paikalle noin viitisenkymmentä henkeä. Lisäksi tilaisuuteen osallistui noin toistakymmentä asiantuntijaa ja kaupungin päättäjää.

– Lahdessa riittää aktiivisia asukkaita, joilla oli monipuolisia ideoita. Toki moni hanke myös huolestuttaa, kuten kehätien vaikutukset ja Rälssin kaavahanke, kertoo Lahden kaupungin aluekoordinaattori Tia Mäkinen, joka oli mukana asukasillassa.

Renkomäen aluekummi Satu Vähäkallio toi esille, että nuorille toivottaisiin Renkomäkeen jotakin toimintaa. Näin heidän ei tarvitsisi välttämättä lähteä Launeelle tai keskustaan.

– Alueelle muuttaa koko ajan lisää lapsiperheitä, joten heille suunnitellut palvelut ovat asukkaille todella tärkeitä. Koulu kävi heti pieneksi ja päiväkotikin, mutta onneksi suunnitelmia tilanteen helpottamiseksi on nyt tehty, Vähäkallio sanoi Lahden kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Henrik Saaren haastattelussa.

Asukastilaisuuksia arvostetaan

Tia Mäkinen kertoo, että asukkaat ottivat esille myös oppilaaksiottoalueet ja asuinalueiden virkistyskäytön turvaamisen remonttien, kaavamuutosten ja tiemylläysten keskellä.

– Tilaisuudessa kävi ilmi myös se, miten eri tavalla ihmiset asiat kokevat. Juttelin juuri eräiden asukkaiden kanssa, jotka uskovat kehätien vähentävän meluhaittaa heidän kotinsa ympäristössä.

Mäkinen sanoo, että ihmiset selvästi arvostavat sitä, että kaupunki haluaa kuulla heidän mielipiteitään ja järjestää asukastilaisuuksia eri puolilla kaupunkia. Jokimaalle oli järjestetty jopa lapsiparkki, talutusratsastusta ja kärryajelua.

Tiistaisen tilaisuuden ideat viedään kaupungin päättäjien tietoon.

– Esimerkiksi uusille bussivuoroille näytettiin jo varovaisesti vihreää valoa. Ehdotukset ja huolenaiheet käsitellään kaupungin työntekijöiden kesken, ja joskus jotkut niistä voivat johtaa muutoksiin, Mäkinen kertoo.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt