Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vääksyn uuden yhteiskoulun suunnittelulle vihreää valoa - kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle osalle haetaan purkulupaa

Vääksyn yhteiskoulu on rakennettu neljässä osassa. Vanhin osa (oikealla) on vuodelta 1931. Arkistokuva. Kuva: Pirjo Kamppila

Asikkalan valtuusto teki maanantaina periaatteellisen päätöksen Vääksyn yhteiskoulun purkamisesta ja sen korvaamisesta uudisrakennuksella. Samalla valtuusto päätti, että kunta hakee purkulupaa myös vanhalle A-osalle. Päijät-Hämeen maakuntamuseo on vastustanut A-osan purkamista, koska sitä pidetään kulttuurihistoriallisesti merkittävänä. 1930-luvulla rakennetun A-osan purkamista on vastustettu kuntalaisadressilla.

Valtuusto keskusteli kouluasiasta maanantai-iltana pitkään ja hartaasti, mutta lopulta kaikki vastaesitykset hylättiin selvin äänin. Vihreiden Monna Helen esitti koko hankkeen palauttamista valmisteluun saaden taakseen vain viisi muuta valtuutettua 31:stä. Hannu Mäkinen (sd.) esitti, että yhteiskoulu saneerataan uuden rakentamisen sijaan. Tämäkin esitys hävisi selvin äänin. Keskustan Kari Karjalainen esitti, ettei kunta hae purkulupaa A-osalle. Esitystä kannatti vain seitsemän valtuutettua 31:stä.

Päijät-Hämeen maakuntamuseo on vastustanut A-osan purkamista, koska sitä pidetään kulttuurihistoriallisesti merkittävänä.

Uudisrakennushankkeen ja vanhojen koulurakennusten sekä mahdollisten väistötilaratkaisujen kustannusarvio muotoutuu myöhemmin. Tällä hetkellä uudisrakennushankkeen hinta-arvio liikkuu noin 14-15 miljoonassa eurossa. Uusi koulu rakennetaan noin 530 opiskelijalle.

Uusi koulu on tarkoitus rakentaa nykyisen koulun tilalle Aurinkovuoren koulun yhteyteen. Päätöksiä rakentamisesta tehdään hankesuunnitelman valmistuttua loppukesästä tai alkusyksystä.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi