Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tuupertuneet eläimet herättivät ihmiset auttamaan – "En pystynyt katsomaan kärsimystä uutisissa"

Jannica Dromberg, 11, täyttää eläimille laittamaansa vesiastiaa Hollolan Salpakankaalla. Vesipisteen viereen on pystytetty kyltti, jossa kerrotaan, että vesi on eläimille. Kuva: Sami Lettojärvi

Päijäthämäläiset ovat innostuneet auttamaan kuivasta kärsiviä eläimiä omilla takapihoillaan ja lähimetsissä. Esimerkiksi Facebookin Lahti-ryhmässä on jaettu lukuisia kuvia pienistä kipoista luonnossa.

Myös Hollolan Salpakankaalla asuva 11-vuotias Jannica Dromberg seurasi äitinsä Pia Drombergin kanssa uutisointia eläinten janosta. Äiti Pia Dromberg oli nähnyt kuivuuteen tuupertuneen oravan metsässä.

– Halusin viedä eläimille juomista, koska kuivuus on jatkunut niin kauan, Jannica kertoo.

Eläinten auttaminen on mukavaa puuhaa lomailijalle. Drombergin pystyttämät vesipisteet on laitettu kahteen erilaiseen paikkaan lähimetsässä.

Toisen kupin asiakkaat ovat paikalle jääneiden eväiden perusteella oravia. Toisella juottopaikalla käy siilejä ja ehkä myös rusakoita.

Pitkään jatkunut kuivuus on aktivoinut ihmisiä auttamaan eläimiä. Vesiastian viereen aseteltu kyltti kertoo, kenelle vesi on tarkoitettu. Ainakaan vielä kukaan ei ole tahallaan tuhonnut Jannica Drombergin tekemää vesipistettä. Kuva: Sami Lettojärvi

Eläinten juottopisteet pitää kerätä pois, kun juottaminen loppuu

Juomakupit ovat olleet paikoillaan neljä päivää. Jannica Dromberg on käynyt täyttämässä niitä päivittäin. Varsinkin oravien suosimalta juomapaikalta vesi on huvennut nopeasti.

Juomakupiksi Jannica on laittanut muoviset kannet, joissa on matala reuna. Näin myös siilit pääsevät juomaan reunan yli.

Äiti Pia Dromberg muistuttaa, että janoisten eläinten auttajien täytyy huolehtia vesipisteistä.

– Muovipurkit täytyy viedä myös pois, jotta metsä pysyy siistinä.

Janoisten eläinten juottaminen ei ole vain lasten juttu. Lahden Kirkkopuiston vieressä asuva Anne Ojanen on kiikuttanut viitisen vesiastiaa eläimille. Ojanen on täyttänyt astioita päivittäin ja sijoittanut ne piiloon ihmisiltä. Huoli eläinten hyvinvoinnista heräsi runsaan uutisoinnin myötä.

Keskustassa ei ole juurikaan vettä, eli juomapaikat ovat tarpeen. Ojasen sijoittamat astiat ovat puhtaita muovikippoja, joista eläinten on turvallista juoda.

– Olen niin eläinrakas, etten pystynyt katsomaan kärsimystä uutisissa. Astioiden vieminen ei vaadi paljoa vaivaa, Ojanen kertoo.

Helmi Hämäläinen
helmi.hamalainen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi