Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kulttuurirahasto palkitsi Tiirismaan lukion äidinkielestä täydet pisteet kirjoittaneet oppilaat

Tiirismaan lukion abiturientit Lauri Pänkäläinen ja Mika Kontiainen (etualalla) kirjoittivat täydet pisteet äidinkielen yo-kokeesta. Takana lehtorit Terttu Simonen ja Piritta Hietanen. Kuva: Aku Isotalo

14 oppilasta kirjoitti kevään 2018 ylioppilaskirjoituksissa äidinkielestä täydet 114 pistettä. Suomen Kulttuurirahasto myöntää jo 36. kerran 2 000 euron Yrjö Koskisen stipendin parhaiten äidinkielen (suomen) kirjoituksissa menestyneille.

Peräti kolme täydet pisteet kirjoittanutta, Mika Kontiainen, Anna Koskenheimo ja Lauri Pänkäläinen, on Lahden Tiirismaan lukiosta. Rehtori Leena Akola kertoo, että äidinkielen taso on jo pitkään ollut lukiossa hyvä. Sadasta ylioppilaasta noin puolet saa tänä keväänä laudaturin tai eximian.

– Tiirismaan lukio on musiikkipainotteinen erityislukio ja oppilaamme harrastavat paitsi soittamista ja laulamista, myös nuoriso- ja musiikkiteatteria ja kirjoittamista. Oppilaat ovat suorittaneet kirjallisuusdiplomeita eri koulutasoilla, lukevat monipuolisesti ja tekevät erilaisia ilmaisupainotteisia projekteja. Lisäksi meillä on kolme erittäin ammattitaitoista ja innostavaa äidinkielenopettajaa, kertoo Akola.

Suomen Kulttuurirahaston Yrjö Koskisen stipendin tarkoitus on tukea hyvää suomen kielen käyttämistä. Stipendi on nimetty professori, historioitsija, senaattori, fennomaani, toimittaja, kirjailija Yrjö Koskisen mukaan. Hän työskenteli koko elämänsä suomen kielen aseman vahvistamiseksi sekä suomalaisen kulttuurin ja kansansivistyksen edistämiseksi.

Markus Luukkonen
markus.luukkonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi