Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Valintaryhmä esittää Pekka Timosta Lahden uudeksi kaupunginjohtajaksi

Kesäkuussa 52 vuotta täyttävä Pekka Timonen asuu Helsingissä. Kuva: Suomi 100 / Leena Koskela

Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen on valintaa valmistelevan toimikunnan suosikki Lahden uudeksi kaupunginjohtajaksi. Valintaryhmä julkisti esityksensä kaupungintalolla torstaina pidetyssä mediatilaisuudessa.

Kaupunginjohtajan tehtävää haki 13 henkilöä, joista seitsemän haastateltiin. Soveltuvuusarviointiin etenivät Timosen ohella Kotkan kaupungin palvelujohtaja Jorma Haapanen ja Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Kesäkuussa 52 vuotta täyttävä Timonen on työskennellyt useissa kulttuurialan ja yrityselämän johtotehtävissä. Hän toiminut muun muassa viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajana 2013–2014, Helsingin World Design Capital -hankkeen johtajana 2010–2012, Helsingin kulttuurijohtajana 2005–2012, FinnAgora-instituutin johtajana Budapestissa 2003–2005 ja Kaapelitehtaan toimitusjohtajana 2001–2003. Työuransa alkuvaiheessa vuosina 1987-1995 hän työskenteli sanomalehti Kalevan toimittajana.

Oululaislähtöinen Timonen on koulutukseltaan filosofian maisteri (pääaine yleinen historia). Timonen asuu Helsingissä. Hän on naimisissa. Uusperheessä on kolme tytärtä. Timonen harrastaa tennistä, koripalloa ja lukemista. Hän kertoo myös olevansa hyvän ruoan ja juoman ystävä.

Valintaryhmään kuuluvat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd.) ja 2. varapuheenjohtaja Aleksi Mäntylä (vihr.) sekä kaupungin henkilöstöjohtaja Anne-Maj Salmi. Ryhmän sihteerinä toimii kaupunginlakimies Pekka Virkkunen.

Kaupunginhallitus käsittelee johtajavalintaa 4. kesäkuuta. Päätöksen valinnasta tekee 11. kesäkuuta kokoontuva valtuusto.

Valittava kaupunginjohtaja aloittaa tehtävässään elokuun alussa tai erikseen sovittuna ajankohtana. Kaupunginjohtaja siirtyy kansliapäällikön tehtävään kesäkuun 2021 alussa, kun Lahti siirtyy pormestarimalliin.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi