Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lamkista valmistunut kahmi hurjasti opintopisteitä – tuoreilla tradenomeilla on hyvät työllisyysnäkymät

Liiketalouden opiskelija Juuso Isoherrasen kädenjälki jää Lamkiin.

Liiketaloutta ja logistiikkaa opiskellut Juuso Isoherranen on kerryttänyt asiakaspalvelukokemusta FellmanniCampuksen aulapalvelussa. Kuva: Sami Kuusivirta

Duuniexpo, vertaistukea opiskelijoiden hyvinvointiin, vaihto Saksan Reutlingenissa, venäjän alkeet, kirjallisuutta ja polkujuoksua. Lahden ammattikorkeakoulusta (LAMK) valmistuva Juuso Isoherranen, 25, on saanut paljon aikaan opiskellessaan tradenomiksi.

Isoherranen on työskennellyt FellmanniCampuksen aulassa viime syksystä. Samalla hän on tehnyt opinnäytetyötään Uponorille.

– Halusin opiskella liiketaloutta, koska opinnoissa voi yhdistellä monipuolisesti eri aloja. Olen opiskellut pääaineina logistiikkaa ja johtamista sekä sivuaineena kulttuuria.

Hurjat 287 opintopistettä suorittanut Juuso Isoherranen on monitoimimies, joka muistaa opintojen ja työn ohella myös rentoutua. Kuva: Sami Kuusivirta

Opintopisteitä kertyi roimasti

Tradenomiksi valmistumiseen tarvitaan 210 opintopistettä, mutta Isoherraselle niitä on kertynyt 277. Tutkinnon ylimääräiset pisteet ovat pääosin kieli- ja projektiopinnoista.

Muun muassa Mercedes-Benzin markkinointikoulutus Saksassa kerrytti muutaman pisteen. Myös saksan, venäjän, espanjan ja ranskan opinnot ovat kasvattaneet Isoherrasen pisteitä ja tietotaitoa.

Isoherraselle oli selvää, että hän haluaa ammattikorkeaan, eikä yliopistoon. Lamkissa hän on päässyt osallistumaan moniin kiinnostaviin tapahtumiin, joista on saanut hyvää kokemusta.

– Asetan mielelläni riman korkealle opinnoissa, ja saman aion tehdä työelämässä, Isoherranen pohtii.

Itseään tyyneksi ja ratkaisukeskeiseksi kuvaileva tradenomi ei ole aina ollut yhtä aktiivinen kuin korkeakoulussa. Lukioajat menivät tietokonepelien parissa, ja mieli oli usein alakuloinen.

Lue myös: Risa vaate päätyy usein poltettavaksi, mutta se kelpaisi vaikka autojen osiksi - LAMKin opiskelijat mukana ratkaisemassa ongelmaa
 

Kiinnostus itsensä kehittämiseen alkoi armeijan jälkeen. Tärkeä oivallus oli, kun Isoherranen ymmärsi mielekkään tekemisen merkityksen. Nykyään hän harrastaa juoksemista ja lukemista.

– On tärkeää tunnistaa, mitkä asiat vievät energiaa ja mitkä antavat sitä. Korkeakouluopinnot ovat olleet kiinnostavia ja siksi olen suorittanut niitä paljon.

Isoherranen on lukenut paljon psykologisia ja filosofisia teoksia, joista hän on ammentanut kykyä kehittää itsetuntemustaan.

Juuso Isoherranen on viihtynyt työssään FellmanniCampuksen aulassa. Hyvän itsetuntemuksen avulla Isoherranen on jakanut voimiaan opintoihin ja vapaa-aikaan. Kuva: Sami Kuusivirta

Tipsit-vertaistukea opiskelijoille

Viime vuonna Lamkissa starttasi Tipsit-vertaistuki, jota Isoherranen oli kehittämässä yhdessä opiskelija Sanna-Maria Mäkisen kanssa. Palvelu on kouluttanut opiskelijoita antamaan matalan kynnyksen vertaistukea hyvinvointiin ja opinnoissa jaksamiseen.

Vertaistuki, jossa opiskelija kouluttaa toista opiskelijaa, on uusi juttu korkeakoulussa.

– Halusin jakaa hiljaista tietoani muille. On hauskaa, että omasta ajatuksesta alkanut keksintö toteutui ja jatkaa toimintaansa, Isoherranen pohtii.

Lamkissa omien ideoiden toteuttaminen on Isoherrasen mielestä ollut helppoa.

– Opiskelijoiden kannattaa tarttua tilaisuuksiin, koska niistä saa arvokkaita kokemuksia. Täytyy vain olla itse aktiivinen.

Asetan mielelläni riman korkealle opinnoissa, ja saman aion tehdä työelämässä. Tradenomi Juuso Isoherranen

Vakituinen ja haasteellinen työ haussa

Juuri valmistuneella Isoherrasella on edessään muutto Helsinkiin tyttöystävän luokse. Myös työpaikka on etsinnässä. Tradenomien työllisyysprosentti on ollut 2000-luvulla noin 95 prosenttia, eli työllistymisodotukset ovat korkealla.

– Arvostan työssä jatkuvuutta, mutta haluan haasteita ja mahdollisuuden kehittyä, mies kuvailee.

Isoherranen kertoo oppineensa tasapainottelun opiskelun ja muun tekemisen välillä yrityksen ja erehdyksen kautta.

Yksi vinkki hänellä on jokaiselle, joka miettii korkeakouluopintojen aloittamista: tee se. Valmistumisen jälkeen Isoherranen haluaa elää hetkessä.

– Luen kiinnostavaa kirjaa valaistumisopista. En aloita askeesia, mutta kirjat vaikuttavat tapaani elää.

Helmi Hämäläinen
helmi.hamalainen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi