Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Avotulen teko on nyt kokonaan kielletty Päijät-Hämeessä - pelastuspäällikkö antoi jyrkän määräyksen

Pelastuslaitos on joutunut toukokuun aikana hoitamaan runsaasti maastopaloja. Arkistokuva. Kuva: Vesa Tapiola

Avotulen teko on kielletty Päijät-Hämeessä 13. kesäkuuta saakka. Pelastuspäällikkö Veli-Pekka Niemikallio antoi aiheesta keskiviikkona määräyksen.

Avotulella tarkoitetaan pelastuslaissa nuotion lisäksi muuta vastaavaa tulen käyttöä, josta tulen on mahdollista päästä irti maapohjan kautta tai kipinöinnin kautta. Kielto koskee kaikkea avotulen tekoa, joten myös ennalta sovitut kulotukset ovat tänä ajanjaksona kielletty. Kiellon rikkominen on rangaistava pelastusrikkomus.

– Toukokuu on ollut lämmin ja kuiva, ja toukokuun kaikkien aikojen hellepäiväennätys on rikottu tänä vuonna. Lämpö ja kuivuus ovat aiheuttaneet sen, että metsä ja muu maasto ovat erittäin kuivaa ja tulenarkaa. Lisänä useina päivinä on ollut kova tuuli, perustellaan Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta.

Ilmatieteen laitoksen metsäpalovaroitus on ollut voimassa Päijät-Hämeessä jo 12. toukokuuta lähtien. Pelastuslaitos on joutunut toukokuun aikana hoitamaan runsaasti maastopaloja.

Ilmatieteen laitoksen metsäpalovaroitusjakson päättyminen ei merkitse sitä, että avotulen tekokielto Päijät-Hämeessä päättyy. Kielto on voimassa 13. kesäkuuta asti, ellei pelastuspäällikkö sitä erikseen kumoa.

Markus Luukkonen
markus.luukkonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi