Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Yli 100 oppilasta siirtyy Kunnaksen koulusta Jalon tiloihin - tarkoituksena siirtyä parakkeihin ensi vuonna

Kunnaksen koulurakennuksen tekninen kunto on Lahden tilakeskuksen tekemän kuntopisteytyksen mukaan heikko, ja peruskorjauksen tarve on välitön. Arkistokuva.

102 Kunnaksen peruskoulun oppilasta ja kuusi opettajaa siirtyvät ensi syksynä väistöön Jalkarannan peruskoulun tiloihin, kertoo Lahden kaupunki tiedotteessaan. Siirtyviä luokkia on viisi, 3a-b, 4a-b ja 5b.

Lahden tilakeskuksen kiinteistöpäällikkö Jouni Arolan mukaan tilapäinen järjestely kestää tämänhetkisten tietojen mukaan syyslukukauden 2018.

– Kevätlukukaudeksi 2019 pyrimme saamaan Kunnaksen koulun pihalle parakkitilat myös näille luokille. Suurin osa Kunnaksen koulun luokista parakkitiloissa jo opiskeleekin, Arola jatkaa.

Luokkahuoneita käytetään vuorotellen

Tiedotteen mukaan väistötiloihin siirtymisen taustalla on Kunnaksen koulun oppilaiden ja henkilöstön kokema oireilu sekä vanhempien että henkilöstön huoli kiinteistön kunnosta. Lahden tilakeskuksen tekemän kuntopisteytyksen mukaan koulurakennuksen tekninen kunto on heikko ja peruskorjaustarve välitön.

Jalkarannan koulussa Kunnaksen koulun oppilaiden ja opetushenkilöstön käytössä on luma-luokka, taideaineluokkia sekä pajahuoneet.

– Kun Jalkarannan oppilaat käyttävät esimerkiksi taideluokkia, niin Kunnaksen oppilaat siirtyvät heiltä vapautuviin tiloihin. Tiloja käytetään joustavasti kaikkien tarpeet huomioiden, Jalkarannan koulun rehtori Joni Luuri kertoo.

Jalkarannan peruskoulun tiloihin siirtyvien oppilaiden koulupäivät alkavat aina Kunnaksen peruskoulun pihasta, mistä koululaiset kuljetetaan Jalkarannan peruskoululle linja-autoilla. Oppilaat kuljetetaan päivän päätteeksi myös takaisin Kunnaksen koululle.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi