Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden kaupunki, Hämeen poliisi ja hyvinvointiyhtymä vaativat huumeidenvastaiseen työhön lisäresursseja - ehdotuksena valtakunnallinen pilotti

Tilaisuuteen osallistui muun muassa sisäministeri Kai Mykkänen. Kuva: Kai Sinervo

Lahden kaupunki, Hämeen poliisi ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä järjestivät tiistaina yhteisen infotilaisuuden Helsingissä. Aiheena oli viime aikoina runsaasti julkisuudessa ollut huumeongelma ja sen ratkominen. Toimijat vaativat yhdessä huumeidenvastaiseen työhön lisää resursseja.

Lisäksi paikalliset toimijat kertoivat valmistelevansa hakemusta THL:n terveyden edistämisen määrärahasta nuorten huumeidenkäytön ehkäisyyn. Hankehakemuksessa ideoidaan uusia tekoja huumeidenvastaiseen työhön. Yhteistyöverkostoja nuorten ja perheiden päihdetyössä tiivistetään aluetasolla. Toimiviksi osoittautuneita päihdetyön menetelmiä otetaan rohkeasti käyttöön.

Lahden kaupunki, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ja alueella toimivat järjestöt tehostavat huume- ja päihdetyötä osana maakuntaan perustettavaa asiakasohjausyksikköä vuonna 2019.

Läsnäoloa verkossa ja nuorten parissa

Hämeen poliisi on lisännyt huumausaineiden katuvalvontaa ja kohdentanut resursseja järjestäytyneen huumerikollisuuden tutkintaan. Huumeiden tarjonnan vastaisessa taistelussa Hämeen poliisi haluaisi tehostaa myös tietoverkoissa tapahtuvaa huumausainekaupan valvontaa. Tämän hetkinen poliisin läsnäolo verkossa ja valeostotoiminta on melko vähäistä, vaikka kauppa on voimakkaasti siirtymässä verkkoon.

Tämä vahvennettu toiminto Lahden alueella toimisi samalla valtakunnallisena pilottina, jolla pyrittäisiin vaikuttamaan erityisesti nuoriin ja ensikertalaisiin kohdistuvan tarjonnan vähentämiseen sekä välittäjien kiinnijäämisriskin lisäämiseen. Poliisin läsnäolo verkossa jo sellaisenaan toimisi ennalta estävästi. Toiminnan vaikutusta seurattaisiin säännöllisesti ja kokemuksista raportoitaisiin suoraan poliisiylijohdolle ja sisäministerille, tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös: Kalle Aaltonen esittää Lahtea Suomen amfetamiinipääkaupungiksi – toivoo myös päihteiden käytön keskittämistä tietylle alueelle
 

Lasipalatsissa Helsingissä järjestettyyn tilaisuuteen osallistuivat sisäministeri Kai Mykkänen (kok.), Hämeen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimialajohtaja Mika Forsberg sekä Lahden kaupunginjohtaja Mika Mäkinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd.) ja hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari (sd.).

Ville Paso
ville.paso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi