Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

"Toivottavasti Eppu löytyy ennen talvea" – noin viikon karkuteillä olleen lemmikkikilpikonnan etsintä aktivoi asukkaita Hollolan Kukkilassa

Lemmikkikilpikonna Eppu lähti omille teilleen viime tiistaina Hollolan Kukkilassa.

Kateissa oleva lemmikkikilpikonna on aktivoinut asukkaita Hollolan Kukkilassa. Annukka Markkasen omistama naaraspuolinen nelivarvaskilpikonna Eppu lähti kotipihalta omille teilleen viime tiistaina. 29 vuotta lemmikkinsä omistanut Markkanen kertoo, että konna on livistänyt kotipihoilta kaksi kertaa ennenkin.

– Silloin se on aina löytynyt lähistöltä tai jopa tullut kotiin omin jaloin. Ne ovat olleet noin viikon reissuja, Markkanen kertoo.

Hän uskoo Epun lymyilevän jossakin asuinalueen pensaikossa.

– Naapuruston lapset ovat kolunneet pusikoita tosi aktiivisesti ja ihmiset ovat olleet myös koirien kanssa etsimässä. Kilpikonnan löytäminen on hankalaa, sillä se maastoutuu niin hyvin. Lähistöllä on viljeltyjä peltoja, joissa ei ole oikeastaan vielä kasvustoa. Sinne se ei ainakaan mene näin kuumalla ilmalla.

Kuhinaa Facebookissa

Markkanen on kiinnittänyt kadonneesta lemmikistään katoamisilmoituksia asuinalueelleen. Tapaus on puhuttanut myös sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Vesikansa kierrättää -ryhmässä ilmoitus on kerännyt satakunta viestiä.

– Ihmiset ovat olleet hyvinkin kiihkeänä. Välillä on pitänyt vähän rauhoitella tilannetta, Markkanen sanoo.

Lue myös: Joutsenparin pesintä rauhoitettiin – Lahden kaupunki sulki saaren ja sen virkistysrannan
 

Karkulaisen liikkeistä on tehty yksi näköhavainto, kun Kukkilan Murronpellontiellä asuva mies ilmoitti nähneensä eläimen kotipihassaan viime lauantaina.

– Ehti kuitenkin kulua muutama tunti, ennen kuin havaitsija löysi yhteystietoni. Sitten hän ei enää löytänyt kilpikonnaa, Markkanen harmittelee.

Facebook-viestiketjun ansiosta havaintopaikalle saapui myöhemmin useita vapaaehtoisia etsijöitä.

– Yksikin nainen oli tullut polkupyörällä paikalle. Hän sanoi seuraavansa tilannetta hyvin tarkasti ja katsovansa omaa pihaansa säännöllisesti läpi.

Vaikka Markkanen kaipailee lemmikkiä kotiin, hän ei ole vielä suuresti huolissaan karkurin pärjäämisestä.

– Voikukkaa ja muuta ruokaa riittää koko kesän. Nyt kun kelit ovat lämpimät, ei sinänsä ole hätää. Ilmeisesti jotkut kilpikonnat ovat onnistuneet selviytymään talvenkin yli, jos ne ovat päässeet kaivautumaan jonnekin pakkaselta suojaan. Toivottavasti Eppu löytyy ennen talvea.

Janne Nieminen
janne.nieminen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi