Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden Ankkuri ja satama ehdolla Suomen parhaaksi kaupunginosaksi - tällaiset ovat kriteerit

Ankkurin kuntoilutelineillä on järjestetty ohjattua liikuntaa. Kuva vuodelta 2016. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Ankkurin ja sataman alue on Suomen Kotiseutuliiton asettamassa kilpailussa ehdolla Suomen parhaaksi kaupunginosaksi.

Kotiseuturakkaus roihuaa vuosi vuodelta suuremmalla palolla. Suomalaiset tekivät tänä vuonna ennätyksen Vuoden kaupunginosa -ehdotusten määrässä. Ehdotuksia jätettiin 370, ja niissä esitettiin yhteensä 113 eri kaupunginosaa 25 kaupungista eri puolilta Suomea.

Kilpailussa haetaan kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset, yritykset ja kaupunki toimivat aktiivisesti yhteistyössä. Hyvässä kaupunginosassa on monipuolista toimintaa erilaisille ihmisryhmille, mahdollisuus osallistua alueen kehittämiseen, turvallista elää ja hyvä yrittää. Kotiseutuliitto haluaa palkinnon avulla korostaa, että asukasaktiivisuus lisää osallisuutta ja hyvinvointia.

– Ehdotuksissa on hyvin kirjoitettuja, laajoja perusteluja kaupunginosien yhteisöllisyydestä, historiasta, palveluista ja asukastoiminnasta. Perustelut ovat arvokasta materiaalia myös kaikille alueella toimiville tahoille ja päättäjille, palkintoraadin puheenjohtaja Tuula Salo sanoo.

Vuoden kaupunginosa julkistetaan 10. elokuuta Lappeenrannassa valtakunnallisilla kotiseutupäivillä. Palkintoa on jaettu vuodesta 2001. Se on osunut kerran Lahteen: vuonna 2008 palkittiin Anttilanmäki.

Markus Luukkonen
markus.luukkonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi