Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Terttu-possu jäi eläkkeelle - Yli-Marolan 4H-kotieläinpihan avajaisissa yleisöryntäys

Yli-Marolan kotieläinpiha on saanut uusia asukkaita. Kesällä pääsee myös city-vaellukselle eläinten kanssa ja kokeilemaan maatilan töiden tekoa.

Pikkupossut ovat olleet kotieläinpihan suuri nähtävyys. Kuva: Anssi Hietamaa

Tänään vietettiin Yli-Marolan 4H-kotieläinpihan avajaisia. Paikalla oli jo kymmeneltä sankoin joukoin ihmisiä. Lahden 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Petra Kerkkä odottaa suurta kävijämäärää myös viikonlopulle.

Yleisön suosikkina tunnettu Terttu-possu on jäänyt eläkkeelle.

– Nyt oli sen aika. Tertun vointi on sellainen, ettemme halua häntä enää siirrellä. Hän saa viettää eläkepäivänsä hyvässä paikassa, Kerkkä toteaa.

Avajaispäivän päätähtenä olivat pihan eläimet, kuten Linderödin pikkupossut, jotka ovat Kerkän mukaan ainoat Suomessa. Kotieläinpiha on myös saanut uusia asukkaita, kuten ankkoja ja pieniä kilejä sekä toimistokoira Brunon ja Hertta-ponin.

Ensimmäistä kertaa Yli-Marolan kotieläinpihalta pääsee vossikka-ajelulle kärryillä, joita kuljettaa uusi Ruhtinas-niminen hevonen. Reitti kulkee perhepuiston ja kotieläinpihan välillä. Ajelulle pääsee koko kesän ajan, mutta tarkemmat aikataulut päivittyvät kotieläinpihan sivustoille myöhemmin.

Mia ja Elias Salila ovat tulleet seuraamaan aurinkoista avajaispäivää. Elias on valinnut paraatipaikan eläinten katsomiselle. Kuva: Anssi Hietamaa

Vilskettä tulivat seuraamaan myös lahtelaiset Mia Salila ja Elias Salila. 2-vuotias Elias on käynyt kotieläinpihassa viimeksi vauvaikäisenä, joten kaikki on uutta ja jännittävää. Erityisesti undulaatti herätti paljon mielenkiintoa, mutta puput ovat olleet aina suosikkeja.

– On kiva, että tämä on keskustan tuntumassa, niin pääsee helposti pyörällä tulemaan, Mia Salila kertoo.

Salila on käynyt vanhemman poikansa kanssa kotieläinpihassa säännöllisesti, joten vierailu on muodostunut perinteeksi.

Taidepäiväkoti Satakielen lapset pääsivät ihastelemaan pihan asukkaita. Kuva: Anssi Hietamaa

Myös vanhukset tervetulleita

4H-järjestö täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Avajaispäivää vietettiin farmiteemalla. Päivään kuului muun muassa farmikisa, jossa mitattiin farmitaitoja, kuten lassoamista. Päivää tähditti Taikuri Luttinen.

Kotieläinpiha järjestää kesällä myös 4H Family Farm -päiviä, joissa pihalle pääsee tekemään maatilan töitä koko perheen kanssa. Lisäksi järjestetään eläinkaravaanivaelluksia, joissa pääsee kulkemaan eläinten kanssa kaupunkimaastossa.

Kotieläinpiha toivoo näkevänsä entistä enemmän myös vanhuksia. Talliteatterissa esitettiin Marolan Aino -dokumentti, joka kertoo paikan historiasta ja sodasta.

– Haluamme nostaa 4H:n historiaa esille. Tämän paikan ja ylipäätään 4H:n historia vetoaa ikäkkäämpiin ihmisiin, Kerkkä sanoo.

Avajaisissa oli ohjelmaa koko päiväksi. Työntekijät tanssahtelevat farmityyliin. Kuva: Anssi Hietamaa

Yhteistyötä perhepuiston kanssa

4H:n puisto-oppaat kiertelevät Launeen perhepuistossa muun muassa siivoamassa ja neuvomassa asiakkaita. 4H:n kautta voi myös esimerkiksi vuokrata grillin käyttöön. Perhepuisto ja kotieläinpiha pyrkivät luomaan matkailukohteen.

– Usein käy niin, että perhepuiston kävijät eivät tiedä meidän olemassaolostamme tai toisinpäin, Kerkkä sanoo.

Kotieläinpiha on avoinna arkisisin 10–17 ja lauantaisin 10–15. Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin piha on suljettu.

Jenna Lempinen
jenna.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi