Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Musiikkia, olutta, urheilua ja kalastusta – katso, mitä matkustajasatamassa kesällä tapahtuu

Vesijärven satama on tunnetusti lahtelaisten yhteinen olohuone. Kuva: Sami Kuusivirta

Vesijärven matkustajasatama on ansaitusti lahtelaisten yhteinen olohuone – varsinkin kesäisen auringon helliessä. Kesällä satamassa myös sattuu ja tapahtuu monenlaista. Moni tämän kesän tapahtuma on tuttu jo edelliskesiltä, mutta uuttakin on tarjolla.

Katso alla olevalta listalta, millaisia tapahtumia satamassa tänä kesänä järjestetään. Lista sisältää kaikki toukokuun alkupuolella tiedossa olleet sataman kesätapahtumat.

Kesäkuussa sählyä ja triahtlon

Puolustusvoimat 100 -kesäkiertue saapuu Lahteen 8.6. Kello 15 eteenpäin yleisö voi tutustua kalustonäyttelyyn sataman Lokki-ravintolan puoleisessa päässä. Samaan aikaan maanpuolustuskoulutusjärjestöllä on toimintaa kesäteatterin lähistöllä. Tapahtumaan liittyvä ilmaiskonsertti alkaa Pikku-Vesijärven puistossa kello 18. Esiintyjinä ovat Ilmavoimien soittokunnan Big Band ja Club For Five, Kaartin soittokunnan Big Band ja Diandra sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Showband.

Perinteinen katusählyturnaus valtaa Lahden sataman 16.6. Pornaisista alkanut katusählykiertue järjestetään tänä kesänä jo 23. kerran. Syyskuussa järjestettävässä Helsingin-finaalissa on pelissä katusählyn Suomen-mestaruus. Lahdessa turnausta järjestää Pelicans SB. Joukkueensa voi ilmoittaa mukaan 14.6. mennessä.

Sataman juhannusta juhlitaan perjantaina 22.6. Kokko sytytetään kello 21.

Triathlonistien Ironman-kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa. Kisa starttaa satamassa 30.6. kello 16 uinnilla, ja viimeiset juoksijat saapuvat maaliin noin puolenyön aikaan.

Lisäksi kirjastoauto Pegasos vierailee satamassa kesäkuun kolmena ensimmäisenä lauantaina kello 10–13.

Heinäkuussa juodaan olutta

Suuret oluet, pienet panimot -tapahtumassa 5.–7.7. on mukana 11 panimoa sekä läheltä että kaukaa. Kaukaisin vieras on rovaniemeläinen Lapin Panimo. Tarjolla on myös musiikkia: torstaina esiintyy Karri & Hara Laukkanen, perjantaina Sedät ja lauantaina Helena ja Kalevi. Tapahtuma on avoinna torstaina kello 15–24, perjantaina ja lauantaina kello 12–01.

Peräkonttikirppis järjestetään satamassa joka tiistai heinäkuun ajan.

Pienyrittäjien kesäkauppa Aatekaappi on avoinna Makasiinissa 20.7–5.8.

Elokuussa laulua ja kalastusta

Street fishing -rantakalastustapahtuma järjestetään ensi kertaa 4.8. kello 17–20. Rennossa perhetapahtumassa kalastetaan Lahden rantakalastuspaikoissa. Tapahtuma alkaa satamasta, ja paikkojen välillä liikutaan kävellen tai pyörällä. Autolla liikkuminen on kielletty.

Sataman tanssitapahtuma järjestetään Makasiinissa 8.8. kello 18–21. Ohjelmassa on tanssiyhdistys Lavarien esittely, fusku-kurssi ja levytanssit.

Autotapahtuma Fitted Fest tuo sataman täyteen autoja lauantaina 18.8. kello 15–21.

Lahti Historic Rally kisataan 10.–11.8. Ohjelmassa on EM-osakilpailun lisäksi kansallinen kilpailu.

Vesijärvi soikoon -kuoroleirin päätöskonsertti ja yhteislaulutilaisuus raikuvat satamassa sunnuntaina 19.8. kello 15.

Karjalaisseurojen Lahden piirin yhteislauluilta järjestetään Makasiinissa 21.8. kello 18. Laulattamassa ovat Erkki Liikanen ja Seppo Lankinen.

Kohtaamispaikka Lahti, Keski-Lahden seurakunta ja Kansanlähetys järjestävät satamassa hengellisen tapahtuman 26.8. kello 16. Esiintyjinä ovat Eve & Ossi -duo sekä houseband.

Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi