Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kotitalous, ota nuori kesäksi remontti- tai maalausavuksi – Sijaishaltijalla etsinnässä vielä 30 työpaikkaa kesätyösetelin saaneille nuorille

Kesätyösetelillä on tänä kesänä mahdollista työllistyä myös kotitalouksiin. Sijaishaltija etsii 90 nuorelle työpaikan, joita on tavoitteena löytää yhteensä 80 kappaletta. Kuvassa nuoret jonottamassa kesätyöseteleitä vuosi sitten. Arkistokuva. Kuva: Juha Peurala

Lahdessa on ensimmäistä kertaa käynnissä kokeilu, jossa Lahden kaupungin kesätyösetelin saneet nuoret voivat hakea työtä myös ulkopuolisen yrityksen, tässä tapauksessa Sijaishaltijan, kautta. Nuoret voivat hakea yrityksen tarjoamia työpaikkoja täyttämällä hakemuksen pikaduuni.fi-verkkosivustolla, ja Sijaishaltija etsii nuorelle työpaikan, tekee työsopimuksen sekä maksaa palkan.

Sijaishaltija toimii virallisena työnantajana yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa.

Tiistaihin mennessä yrityksen kautta oli hakenut töitä yli 150 nuorta, joista kaikki haastatellaan. Sijaishaltijan kesätyökoordinaattori Sanna-Maria Mäkinen kertoo, että viimeiset tällä hetkellä hakemuksensa jättäneistä haastatellaan tällä viikolla, jonka lisäksi viisi työsopimusta on jo allekirjoitettu. Mäkisen mukaan tarkoituksena on palkata 90 nuorta.

Palkatut nuoret työllistetään Sijaishaltijalle työpaikoiksi ilmoittautuneisiin kotitalouksiin, yhdistyksiin, asunto-osakeyhtiöihin sekä yrityksiin. Tiistaihin mennessä Lahden seudulla työnantajaksi oli ilmoittautunut 50 paikkaa.

Mäkisen mukaan eniten töitä kotitalouksissa on lasten- ja kodinhoidon sekä remonttitöiden parissa.

– Tarjolla on myös esimerkiksi aidan ja talon maalausta, jonka lisäksi yrityksen tarjoavat perinteistä toimistotyötä sekä siivoustyötä, Mäkinen tarkentaa.

Tarkoituksena on Mäkisen mukaan saada mukaan yhteensä 80 työpaikkaa. Tähän mennessä Sijaishaltija on Lahden seudulla ottanut vastaan kaiken työn, mitä sille on tarjottu.

Lue myös: Hollolassa yhä jakamatta nuorten kesätyöseteleitä
 

Homma paketissa juhannukseen mennessä - pienellä varauksella

Nuori voi esittää toivomuksia työpaikan suhteen. Ketä tahansa ei ohjata mihin tahansa, vaan työpaikka määräytyy sekä nuoren että työpaikan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Toiveena on, että Sijaishaltijan lisäksi myös mahdollinen työnantaja haastattelisi nuoren ennen kuin työ alkaa.

Nuori saa työstä 360 euroa palkkaa, ja sen maksaa Sijaishaltija. Työn tulee kestää vähintään 10 päivää tai 60 tuntia ja sijoittua 2.5. ja 30.9. välille. Kustannukset työnantajalle ovat 26,60 euroa päivältä, ja kotitaloudelle hinta on verovähennyskelpoinen.

Nuorten hakemusten jättämiselle ja yritysten työn tarjoamiselle ei Mäkisen mukaan ole asetettu minkäänlaista deadlinea, vaan työstä voi ilmoittaa ja hakemuksia jättää edelleen.

– Sanotaan, että juhannukseen mennessä aikalailla kaikki hakijat on haastateltu ja prosessi suoritettu. Jos joitain yksittäisiä paikkoja kuitenkin vielä löytyy, niin kenellekään emme sano ei, Mäkinen lisää.

Sijaishaltija on toiminut aikaisemmin Rovaniemellä, Helsingissä, Lohjalla, Oulussa, Vantaalla ja Järvenpäässä. Tänä kesänä toiminta on aloitettu Lahden lisäksi Kouvolassa ja Tampereella.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi