Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahdessa tapahtuu: katuruokafestivaali, kävelykatuviikonloppu ja siivouspäivä

Sambaajat valloittivat Pikku-Veskun kaksi vuotta sitten. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahdessa järjestetään valtakunnallinen kävelykatuviikonloppu ja siivouspäivä-tapahtuma tulevana lauantaina 26. toukokuuta.

Kävelykatuviikonlopun ohjelmassa on muun muassa sambakulkue Aleksanterinkadulla kello 12 sekä Lahti flossaa- tanssihaaste Torikadulla kello 14.

Kauppatorilla on samaan aikaan käynnissä myös Street Food Fiesta- katuruokatapahtuma.

Lauantaina Lahden Pysäköinti tarjoaa pysäköinnin Toriparkissa alennettuun hintaan.

Kävelykatuviikonloppuun tiloja

Yhdistykset, seurat ja muut toimijat voivat varata ilmaiseksi paikan ydinkeskustan kävelyalueelta toimintansa esittelyyn Kävelykatuviikonloppu-tapahtumassa.

Tiloja voi varata Aleksanterinkadun pohjoisreunasta Vesijärvenkadun ja Torikadun väliltä ja Lanunaukiolta ylläpitovalvoja Heikki Nelimarkalta (050-398 5438).

Lue myös: Samba raikasi Reippaan juhlaviikon päätteeksi - katso kuvat upean värikkäästä kulkueesta
 

Siivouspäivänä suosittu Pikku-Vesku

Siivouspäivään voi osallistua ilman tilavarausta ilmoittamalla myyntipaikkansa Siivouspäivä.com -sivustolla. Lahden kauppatorilla on jaossa kello 10:stä lähtien rajattu määrä pöytiä torin lähialueella tapahtuvaan kirppismyyntiin.

– Jossain tapauksessa on mahdollista, että ydinkeskustassa siivouspäivän myyjä tulee asettuneeksi etukäteen varatulle paikalle. Näissä tapauksissa kaupungin ylläpitovalvojalle tehdyt tilavaraukset ovat ensisijaisia ja siivouspäivän osallistujan on varauduttava siirtymään toiseen paikkaan, kertoo projektipäällikkö Riitta M. Niskanen.

Siivouspäivänä yksityishenkilöt ja yhdistykset saavat myydä itselleen tarpeetonta tavaraa kaupungin yleisillä alueilla. Lahdessa suosittu kirppismyyntialue on Pikku-Vesijärven puisto. Sen pysäköintialue on suositeltavin paikka peräkonttimyyntiin, sillä nurmialueille tai jalkakäytäville ei saa ajaa.

Pysäköinninvalvontaa lisätään - näin vältyt sakoilta:

Siivouspäivänä eniten ongelmia ovat viranomaisten mukaan aiheuttaneet osallistujat, jotka ajavat autoillaan viheralueille, ja myyvät tavaroitaan autojensa takakonteista. Lahden ylläpitovalvojan Heikki Nelimarkan mukaan kaupunki on lisännyt pysäköinninvalvontaa tämän asian vuoksi lauantaina.

Lahden kaupunki sallii hallinnoimillaan alueilla kirpputorimyynnin Siivouspäivänä seuraavin ehdoin:

1. Myyjien tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikasta Siivouspäivä.com sivustolla.

2. Myyntipaikkojen tulee sijaita kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Nurmikoita ei saa vahingoittaa.

3. Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata.

4. Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta.

5. Myymättä tai kierrättämättä jääneet tavarat on kunkin myyjän vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksellaan välittömästi tapahtuman jälkeen.

6. Puistoon ei ole lupa mennä autolla, eli autokirppiksiä ei puistossa sallita.

7. Mikäli jokin yleinen alue on erillisellä päätöksellä vuokrattu toisen tapahtuman käyttöön, ei siivouspäiväkirpputoria saa alueelle perustaa.

Lisätty 25.5. klo 10.31: tieto pysäköinninvalvonnan lisäämisestä.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi