Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Matkakeskuksen pysäkkikatosten sääsuojaus lykkääntyy, myös Vesijärvenkadun kavennuskokeilu siirtyy

Hellevi Koljonen odotti tammikuussa bussia Mannerheiminkadun pysäkillä. Hän piti sateelta suojaavaa räystästä tai lasitusta tarpeellisena. Kuva: Katja Luoma

Lahden kaupunkiympäristö joutuu lykkäämään useita tämän vuoden työohjelmassa olevia hankkeitaan. Kunnallistekniikan työkohteita on jouduttu tarkastelemaan uudelleen, koska hankkeiden kustannukset uhkaavat ylittyä noin 3,1 miljoonalla eurolla.

Tiistaina kokoontuvalle tekniselle ja ympäristölautakunnalle esitetään yhteensä noin 2,5 miljoonan euron karsintaa tämän vuoden investointeihin. Lykättävistä hankkeista suurin on Koneharjun alueen kunnallistekniikan rakentaminen, johon oli varattu 757 000 euroa.

– Alueen kunnallistekniikasta ei saatu kuin yksi tarjous, joka oli kustannusarvioon verrattuna huomattavan kova, katupäällikkö Mika Lastikka kertoo.

Infran rakentamisen kustannustaso on noussut talouskasvun takia merkittävästi.

– Jostakin syystä infra-ala on ylikuumentunut niin, että emme saa tarjouksia. Kilpailua ei näyttäisi olevan hankkeissa.

Matkakeskuksesta pois 80 000 euroa

Lykättävien hankkeiden listalla on esimerkiksi matkakeskuksen kadunvarsipysäkkien sääsuojauksen parantaminen, mistä säästettäisiin 80 000 euroa.

– Matkakeskuksessa on tehty pieniä takuuvaiheen korjauksia. Tällä tietoa suunnitelmaa Mannerheiminkadun pysäkkikatosten sääsuojauksesta ei vielä toteuteta.

Myös kokeilu Vesijärvenkadun osittaisesta kaventamisesta on siirtymässä eteenpäin. Rahaa säästy 30 000 euroa.

Jostakin syystä infra-ala on ylikuumentunut niin, että emme saa tarjouksia. Katupäällikkö Mika Lastikka

– Päijänteenkadun risteykseen on tehty osallistavalla menetelmällä muutossuunnitelmia. Ajatus on, että niitä voitaisiin kuitenkin tänä vuonna valmistella.

Joutjoen rumputöiden lykkääminen pienentäisi tämän vuoden menoja lähes 350 000 eurolla. Lisäksi säästölistalla ovat muun muassa Hennalan Kasarmikatu (264 000 euroa) ja Kariston Leikolanraitti (128 000 euroa).

Hulevesipumppaamolle rahaa

Vesijärven rantaan suunnitellun hulevesipumppaamon toteuttamiseksi esitetään 550 000 euron lisämäärärahaa. Pumppaamon rakentamiseen saadaan ympäristöministeriön hankerahoitusta, minkä ehtona on oma rahoitusosuus.

Hankkeella voidaan kohentaa merkittävästi Vesijärven tilaa. Tavoitteena on puolittaa keskusta-alueen hulevesien fosforikuormitus.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi