Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahtelaisnainen pahoinpiteli puolisoaan toistamiseen – iski reiteen 5 senttiä syvän haavan

Kuva: Lehtikuvan arkisto

Lahtelainen vuonna 1987 syntynyt nainen on tuomittu kahdesta törkeästä pahoinpitelystä 3 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen Vastaaja oli viime joulukuussa lyönyt tai viiltänyt veitsellä viisi kertaa toista naista yläraajaan ja pään alueelle. Naiselle oli aiheutunut ompeleita vaatinut haava muun muassa otsaan, poskipäähän ja poskeen.

Teko oli tapahtunut uhrin asunnossa Sopenkorvessa. Teko ei ollut ollut uhrin ennalta arvattavissa. Nainen otettiin kiinni pian teon jälkeen ja vangittiin. Hänet vapautettiin syyttäjän päätöksellä maaliskuussa.

Kaksi viikkoa vapauttamisestaan nainen tarttui jälleen teräaseeseen ja löi sillä puolisoaan reiteen. Lyönnistä aiheutui pari senttiä pitkä ja viisi senttiä syvä, ompeleita vaatinut haava.

Teko oli tapahtunut pariskunnan yhteisessä asunnossa. Nainen teki teot hänelle viime kesäkuussa tuomitun ehdollisen rangaistuksen koeaikana. Tuomio oli tullut silloinkin puolison pahoinpitelemisestä.

Syyttäjä vaati naisen rangaistuksen koventamista aikaisempien rikosten samankaltaisuuden ja monilukuisuuden perusteella.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi ehdollisen vankeusrangaistuksen pantavaksi täytäntöön. Vastaajan syyksi luettiin myös yksi lievä vahingonteko. Hän oli rikkonut lapiolla erään asunnon ikkunalasin.

Oikeus velvoitti vastaajan maksamaan uhreilleen erilaisia korvauksia yhteensä 10 000 euroa sekä korvaamaan valtiolle uhrien avustajien palkkiot, yhteensä 3 300 euroa. Vastaaja passitettiin Hämeenlinnan vankilaan.

Uhrin suojelemiseksi Etelä-Suomen Sanomat ei julkaise vastaajan nimeä.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi