Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Likakaivojen tyhjennys pysyy kiinteistöjen vastuulla – jätelautakunta hylkäsi keskitetyn kuljetuksen

Kiinteistöjen haltijan on tilattava likakaivojen tyhjennys ja varmistettava, että yrityksellä on lupa jätteen kuljettamiseen. Kuva: Pirjo Kamppila

Kiinteistöjen haltijat hoitavat jatkossakin itse likakaivojen tyhjennyksen kilpailuttamisen Päijät-Hämeessä. Keskiviikkona kokoontunut Päijät-Hämeen jätelautakunta päätti asiasta äänin 8–4.

Päätös koskee sako- ja umpikaivolietteen kuljetusta Lahdessa, Hollolassa, Heinolassa, Orimattilassa, Asikkalassa, Kärkölässä, Sysmässä, Padasjoella, Myrskylässä ja Pukkilassa. Kiinteistöjen haltijan on tilattava kaivojen tyhjennys, pidettävä tyhjennyksistä kirjaa ja varmistettava, että kuljetusyrityksellä on voimassa oleva lupa jätteen kuljettamiseen.

Pohjaesityksen mukaan kiinteistökohtainen lietekaivojen tyhjennys ja jätteenkuljetus olisi määrätty päättymään. Lautakunnan hylkäämän esityksen mukaan kuljetukset olisi siirretty Päijät-Hämeen Jätehuollon järjestettäviksi portaittain vuosina 2020–2023. PHJ olisi kilpailuttanut kuljetukset.

Lautakunnan päätös syntyi Sysmän edustajan Virpi Strengin (kok.) vastaesityksen mukaisesti. Eriävän mielipiteen jättivät asian esittelijänä toiminut Lahden rakennus- ja ympäristövalvonnan johtaja Mika Kemppainen sekä lautakunnan jäsenet Neea Similä (sd.) Lahdesta ja Eira Rosberg-Airaksinen (kok.) Heinolasta.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi