Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Autoilijat, nyt jalka pois kaasulta ja malttia matkantekoon - Hollolankadusta tulee perjantaina taas yksikaistainen

Maanantaina autojonot matelivat Hollolankadulla yhtä kaistaa sekä pohjoisen että etelän suuntaan. Perjantaina pohjoiseen päin on käytössä kaksi kaistaa, mutta etelään päin on muutaman tunnin ajan tarjolla vain yksi kaista. Kuva: Katja Luoma

Lahden Hollolankatu kapenee perjantaina Konserttitalon kohdalla uudelleen yksikaistaiseksi kadulla tehtävien jyrsintätöiden ajaksi. Paasikivenaukion ja Ranta-Kartanon tietöitä urakoiva Destia aloittaa asfaltin jyrsimisen kello yhdeksän jälkeen, jolloin aamuruuhka on jo mennyt. Työssä menee noin kolme tuntia.

Töitä tehdään Sibeliuksenkadun ja Ahvenistonkadun välisellä tieosuudella. Perjantaina jyrsitään Hollolankatua etelään päin kulkevan liikenteen kaistat. Ajoneuvot ohjataan sitä ennen yhdelle kaistalle Paasikivenaukion puolelta.

– Sen jälkeen meidän urakkaamme kuuluvista jyrsinnöistä noin 90 prosenttia on valmiina, arvioi työmaapäällikkö Mikko Ojansuu Destialta.

Jyrsintätyöt alkoivat jo maanantaina, jolloin asfalttia poistettiin Lahdenkadulta sekä Hollolankadulta. Jälkimmäisessä jyrsittiin pohjoiseen johtavia kaistoja Konserttitalon edustalla.

Jyrsittyjen kohtien reunoihin laitettiin tiistaina öljysoraluiskat liikenteen helpottamiseksi. Ajoratamaalauksia alettiin puolestaan tehdä tiistaina illalla. Työmaa-alueella on 30 kilometrin nopeusrajoitus. Ojansuun mielestä autoilijat ovat noudattaneet rajoitusta yllättävän hyvin.

– Ongelmia on vain aamu- ja iltapäiväruuhkien aikana, kun porukoilla on kiire.

Aikataulussa mennään

Paasikivenaukion sekä sen länsipuolisen Ranta-Kartanon katujärjestelyt etenevät Ojansuun mukaan aikataulussaan. Urakalle on varattu aikaa ensi vuoden syyskuun loppuun, mutta ensi vuodelle on jäämässä lähinnä enää kiveysten ja viheralueiden tekoa.

Paasikivenaukion läpi kulkeva Lahdenkadun–Hollolankadun ajorata on heinäkuun puolenvälin ja elokuun alun välisenä aikana lopullisesti rakennettu uuteen paikkaansa. Siitä lähtien liikenne kulkee aukion itä- ja pohjoispuolelta.

Heinäkuun puolenvälin jälkeen Kyösti Kallionkatu ja upouusi Kartanonkatu aukeavat liikenteelle, joka samalla siirtyy pois Jalkarannantieltä. Muutosten jälkeen aletaan elokuussa uusia Paasikivenaukiota, josta tulee kivetty ja päällystetty oleskelualue viheristutuksineen.

Ranta-Kartanon työmaamaiseman vihertäminen alkaa torstaina. Nurmikkoa, pensaita sekä puita istutetaan Kyösti Kallionkadun, Jalkarannantien ja Kartanonkadun varsiin sekä katujen länsipuolisen liikenneympyrän lähelle. Mikko Ojansuun mukaan istutustyö jatkuu sen jälkeen Aleksanterinkadun länsipäässä ja Paasikivenkadulla.

Asfalttimiehet ilmestyvät paikan päälle touko-kesäkuun taitteessa. Tuolloin vedetään pikipinta liikenneympyrään, Kyösti Kallionkadulle sekä Kyösti Kallionkadun ja Ståhlberginkadun risteykseen. Ajoratamaalaukset tehdään heti perään.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi