Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päijät-Hämeeseen 8 miljoonaa euroa valinnanvapauskokeiluun

Rahoista osa käytetään ikääntyneiden ja vammaisten omaishoidon tuen asiakkaiden hyväksi. Kuva: Mirja Hussain

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä saa sosiaali- ja terveysministeriöltä kahdeksan miljoonaa euroa valinnanvapauskokeiluun. Hyvinvointiyhtymä käyttää saamansa rahan sosiaalisen kuntoutuksen asiakassetelikokeiluun ja henkilökohtaisen budjetin pilotointiin.

Sosiaalisen kuntoutuksen kohderyhmää ovat kaikki palvelua tarvitsevat täysikäiset päijäthämäläiset. Henkilökohtaisen budjetin pilotissa kohderyhmänä ovat ikääntyneiden palveluiden ja vammaispalveluiden omaishoidon tuen asiakkaat.

Käynnistyvät syksyllä

Pilotit on tarkoitus käynnistää syksyllä, ja ne kestävät ensi vuoden loppuun. Kokeilujen rahoituksen toteutuminen edellyttää, että maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvät lakiesitykset hyväksytään kesällä.

Ministeriö valitsi tiistaina kymmenestä uutta valinnanvapauden pilottialuetta. Koko maassa kokeiluihin jaettiin rahaa yhteensä sata miljoonaa euroa.

Palvelusetelikokeilu on jo käynnissä

Hyvinvointiyhtymässä on jo entuudestaan käynnissä valinnanvapauteen liittyvä palvelusetelikokeilu. Siinä asiakas voi valita terveyskeskustasoiset lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelut ja niihin liittyvät laboratorio- ja kuvantamispalvelut yksityiseltä yritykseltä. Toukokuussa alkaneelle palvelusetelikokeilulle haetaan jatkoa ensi vuodelle.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi