Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointiyhtymän kotisairaalan toiminta osaksi Akuutti24:ää

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kotisairaalan toiminta siirtyy lokakuun alussa osaksi ensihoito- ja päivystyskeskus Akuutti24:n toimintaa Kotisairaalan nimi vaihtuu Akuutti24 kotisairaalaksi.

Kotisairaala tarjoaa sairaalatasoista hoitoa potilaan kotona tai muussa sen hetkisessä asuinpaikassa, kuten hoivakodissa. Tavoitteena on korvata sairaalahoitojakso tai lyhentää sitä varhaisella kotiutumisella keskussairaalasta tai terveyskeskuksen vuodeosastolta.

Uudistuksen tavoitteena on kehittää ja laajentaa toimintaa siten, että sen avulla voidaan nykyistä paremmin vähentää sairaalahoidon tarvetta ja viedä päivystyspalveluja kotiin.

Uusi Akuutti 24 kenttätoiminnat -yksikkö, johon kotisairaalatoiminta siirtyy, huolehtii jatkossa kotisairaalahoidosta hyvinvointiyhtymän jäsenkuntien alueella Sysmää ja Heinolaa lukuun ottamatta. Muutoksessa yhden kokeneen, vähintään hoitotason ensihoitajan EVA-yksiköitä lisätään niin, että kotisairaala-asiakkaista voidaan huolehtia entistä paremmin myös haja-asutusalueilla.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko Plus nyt 3 kk vain 9,90 € / kk!

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen