Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointiyhtymän kotisairaalan toiminta osaksi Akuutti24:ää

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kotisairaalan toiminta siirtyy lokakuun alussa osaksi ensihoito- ja päivystyskeskus Akuutti24:n toimintaa Kotisairaalan nimi vaihtuu Akuutti24 kotisairaalaksi.

Kotisairaala tarjoaa sairaalatasoista hoitoa potilaan kotona tai muussa sen hetkisessä asuinpaikassa, kuten hoivakodissa. Tavoitteena on korvata sairaalahoitojakso tai lyhentää sitä varhaisella kotiutumisella keskussairaalasta tai terveyskeskuksen vuodeosastolta.

Uudistuksen tavoitteena on kehittää ja laajentaa toimintaa siten, että sen avulla voidaan nykyistä paremmin vähentää sairaalahoidon tarvetta ja viedä päivystyspalveluja kotiin.

Uusi Akuutti 24 kenttätoiminnat -yksikkö, johon kotisairaalatoiminta siirtyy, huolehtii jatkossa kotisairaalahoidosta hyvinvointiyhtymän jäsenkuntien alueella Sysmää ja Heinolaa lukuun ottamatta. Muutoksessa yhden kokeneen, vähintään hoitotason ensihoitajan EVA-yksiköitä lisätään niin, että kotisairaala-asiakkaista voidaan huolehtia entistä paremmin myös haja-asutusalueilla.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi