Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lukijoiden kuvat räjähtivät kukkaloistoon!

Sininen ja valkoinen. Kuva: Miisa Järvelä

Valko- ja sinivuokot olivat erityisen suosittuja kuvauskohteita, kun Etelä-Suomen Sanomien lukijat tallensivat kilpaa kevätkukkakuvia.

Julkaisemme kerran viikossa lukijoiden ottamia kuvia jostakin teemasta. Kyseessä on pienimuotoinen kilpailu, jossa paras kuva palkitaan. ESS:n toimitus voi etukäteen määritellä jonkin teeman, mutta se voi nousta myös siitä, että jostakin aiheesta lähetetään toimitukseen runsas määrä kuvia.

Näyttävin kuvista palkitaan viikoittain ammattiluontokuvaaja Jussi Murtosaaren teoksella Luontokuvauksen perusteet. Palkinto menee tällä kertaa Miisa Järvelälle komeasta valkovuokkokuvasta.

Seuraavaksi jatketaan hieman samalla teemalla. Puutarhoissa ja kotipihoilla käy tällä hetkellä kova hyörinä, kun multasormet ehostavat pihaa kesäkuntoon. Pysähdy hetkeksi, ota kuva ja jaa se muillekin lukijoille. Lähetä kuvasi ensi tiistaihin puoleen päivään mennessä.

Kuvakuja-galleriapalvelu sulkeutuu

Vuodesta 2011 käytössä ollut Kuvakuja-palvelu on sulkeutumassa toukokuun 25. päivään mennessä. Mediatalo ESAn perustama ja nykyisin Mediatalo Keskisuomalaisen ylläpitämä palvelu on tullut teknisesti tiensä päähän. Kuvakujan jatkaminen edellyttäisi sen täydellistä uudistamista, mutta siihen ei ole löytynyt taloudellisia perusteita. Lisäksi Kuvakuja ei täytä EU:n uusia tietosuojastandardeja.

Toimitukselle päätös ei ole ollut helppo, sillä Kuvakujan aktiivisista käyttäjistä on muodostunut seudullinen yhteisö, jonka hienot kuvat ovat saaneet laajan näkyvyyden Kuvakujan lisäksi myös Etelä-Suomen Sanomien sekä Itä-Hämeen sivuilla. Sivustolle on vuosien varrella ladattu yli 100 000 kuvaa, mikä on huikea määrä.

Vaikka Kuvakuja-nimike poistuu, sen tilalle on suunnitteilla uusi, nykyaikaisempi galleria-alusta, joka tulee olemaan muun muassa mobiiliystävällinen ja nykyistä helpompi käyttää. Palvelu tulee käyttöön lähikuukausina.

Palvelun käyttöehtojen mukaan Kuvakujalle lähetettyjen käyttäjäkuvien tekijänoikeudet ovat kuvaajilla. Kun palvelu suljetaan, kaikki palvelussa olevat henkilötiedot sekä kuvat poistetaan, eikä kuvia siirretä automaattisesti uuteen palveluun. Jos haluat ladata Kuvakujalta omia kuviasi talteen, se onnistuu nyt niin, että kirjaudut tunnuksillasi palveluun ja lataat ne sivulta. Kukin voi ladata kuvat myöhemmin uuteen palveluun uudestaan.

Flowerpower. Kuva: Helena Uutela
Kukkamatto. Kuva: Raija-Liisa Hälinen
Sunnuntaityön palkka on tuplamesi. Kuva: Marko Malinen
Kevään kauneutta. Kuva: Pirkko Nurkkala
Valkoinen meri. Kuva: Sari Lindroos
Kesän ensimmäiset kukat. Kuva: Ritva Koskela
Kukkaset. Kuva: Anita Keränen
Kangasvuokko. Kuva: Katri Sokka
Kangasvuokot, nuo ihanat karvaiset kaunokaiset. Kuva: Leif Silander
Näsiä kukkii. Kuva: Liisa Rautio
Sinivuokot. Kuva: Marika Hellman-Viljanen
Kevätesikot kukkivat puutarhan laidalla. Kuva: Soili Kautonen
Vielä kerran sinivuokko. Kuva: Paavo Hälinen
Lempikukat. Kuva: Raija Juhola
Kukinta alkaa olla ohi. Kuva: Martti Valtonen
Kirsikankukkia. Kuva: Marja-Liisa Sahervo
Janne Ranne
janne.ranne@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi