Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Orimattilan perusopetuksessa opetellaan yrittäjyyttä käytännön kautta

Yrittäjyyskasvatuksen on tarkoitus olla suunnitelmallista ja tavoitteellista. Arkistokuva. Kuva: Sami Lettojärvi

Orimattilan perusopetuksen opetussuunnitelmaan on laadittu yrittäjyyskasvatusohjelma, kertoo Orimattilan kunta tiedotteessaan.

Ohjelman tavoitteena on tehdä yrittäjyyskasvatuksesta suunnitelmallista ja tavoitteellista. Se sisältää yrittäjyyttä vahvistavia toimenpiteitä kaikilla perusopetusluokilla sekä materiaalia ja valmiita toimintamalleja opetuksen tueksi. Esimerkiksi 3.- ja 6.-luokkalaiset osallistuvat Nuori yrittäjyys -ohjelmaan ja 9. luokkalaiset puolestaan tutustuvat Lahteen perustettavaan yläkoululaisten yrityskylään. 8. luokalta alkaen oppilaille puolestaan tarjotaan yrittäjyyskasvatusta.

Lue myös: Orimattilan yhteiskoulu sijoittui 140:nneksi robotiikan MM-kisoissa Yhdysvalloissa – "Täytyy ihailla oppilaita"
 

Tarkoituksena on vahvistaa lasten ja nuorten valmiuksia tunnistaa omia vahvuuksia ja uskoa omiin kykyihin. Opetuksessa painottuvat yhteiskunta- ja työelämätaidot, yritteliäisyys ja aloitekyky, ryhmätyöskentelytaidot, vastuullisuus, innovatiivisuus sekä itsetuntemus.

Ohjelman ovat valmistaneet yhteistyössä opetushenkilöstö, Orimattilan yrittäjäyhdistys, 4H-yhdistys sekä YES-asiantuntijaverkosto. Opetuspalveluista vastuuhenkilöinä ovat olleet rehtori Tuomo Karjalainen sekä oppilaanohjaaja Minna Kuusniemi.

Orimattilan sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päättää ohjelman hyväksymisestä kokouksessaan 15. toukokuuta, ja se otetaan käyttöön syyslukukauden 2018 alkaessa.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi