Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Historia vahvasti läsnä Lahden uudessa poliisitalossa Hennalassa

Poliisin muutto Hennalan Leijonaan jatkuu vielä tämän viikon. Kuva: Janne Ranne

Lahden uusi poliisitalo avaa ovensa viikon kuluttua maanantaina.

Hennalan varuskunnan entiseen ruokalarakennukseen rakennettu poliisitalo henkii vanhaa muutenkin kuin sijaintinsa puolesta. Asiakaspalvelutilojen suuria lasipintoja peittävät poliisin toimintaan liittyvät vanhat valokuvat.

Vanhan poliisitalon museohuoneen esineistöä sijoitetaan kokoustiloihin, mahdollisesti myös yleisötiloihin. Tampereen poliisimuseon mukaan kokoelma on valtakunnallisestikin arvokas.

Aulassa on kuvanveistäjä Laura Könösen tekemä massiivinen veistos Phase Transition, jonka on lahjoittanut valtion taideteostoimikunta.

Poliisitaloon kuljetaan metallinpaljastinportin kautta. Aulassa oleva numeronäyttö ohjaa asiakkaan oikeaan palvelupisteeseen tai kuulusteluhuoneeseen.

Muutoksena entiseen poliisitaloon on, että passia hakevan ei tarvitse odottaa vuoroaan asetarkastukseen menossa olevan metsästäjän kanssa, sillä asetarkastus toimii nyt eri tiloissa.

Henkilökunnalle uudet tilat merkitsevät sikäli isoa muutosta, että oma työhuone on vain muutamalla poliisimiehellä. Avotoimistossa työskentelyyn poliisi on tosin ehtinyt tutustua väistötiloissa muutaman kuukauden ajan.

Apulaispoliisipäällikkö Mikko Masalin yhdessä Hennalan Leijonan monista kokoustiloista. Kuva: Janne Ranne

Työhuoneita vähän, kokoustilaa paljon

Vastaavasti kokoustilaa on runsaasti, sillä kokoustaminen avotoimistossa on hankalaa. Tilat on nimetty Lahden kaupungin vanhojen kantatilojen mukaan. Siellä on muun muassa Hennalaa, Marolaa ja Ristolaa.

Tilojen suunnittelussa on kuultu eri henkilöstöryhmiä. Eräs poliisimies, jolla on myös rakennusmestarin koulutus, on osallistunut täysipäiväisesti rakennushankkeeseen.

Uuden poliisiaseman ainut uudisrakennus on tehty poliisin hälytysajoneuvoille. Kuva: Janne Ranne

Poliisin hälytysajoneuvoja varten on rakennettu uusi halli. Muita ajoneuvoja varten on katos. Takavarikoidut ajoneuvot säilytetään vuokratiloissa.

Asiakkaita varten on 13 autopaikkaa. Ajo tapahtuu Hennalankadulta. Kaupungin rakentaman liittymän on määrä valmistua ensi maanantaihin mennessä.

Poliisitalon avajaisjuhlaa vietetään elokuun lopulla. Avoimet ovet pidetään sen jälkeen.

It-spesialisti Timo Martikainen tekee viime hetken asennuksia lapsille tarkoitetussa erityiskuulusteluhuoneessa. Kuva: Janne Ranne
Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi